string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Grote belangstelling bij afscheid van Martin Koeman.

Maandag 23 december 2013 om 20:18

Medewerkers, supporters, voormalige spelers en trainers, vertegenwoordigers uit de voetballerij en andere belangstellenden hebben maandag op waardige wijze een laatste groet gebracht aan Martin Koeman.

De clubicoon overleed vorige week woensdag op 75-jarige leeftijd. Maandag was er tussen 16.00 uur en 20.00 uur gelegenheid om afscheid van hem te nemen in Euroborg. Meer dan duizend mensen passeerden de kist van Martin Koeman.
Portret
Martin Koeman lag opgebaard in de Essent Lounge in Euroborg, bij een groot doek dat er al ter ere van hem hing. De familie was aanwezig en hield zich grotendeels op in een andere ruimte in het stadion. Naast het brengen van een laatste groet, kon een condoleanceregister worden getekend. Bij de entree van de Essent Lounge was een portret van Martin Koeman geplaatst. Diverse bloemstukken, van met name collega-clubs, omringden het doek.
Voetballerij
Uit de voetballerij brachten onder meer voormalige spelers en trainers van FC Groningen hun condoleances over. Onder hen onder anderen Walter Waalderbos, Jordi Hoogstrate, Paul Matthijs, Ron Groenewoud, Henk Nienhuis, Pim Verbeek, Wim Koevermans en Robert Maaskant. Ron Jans had zondagmiddag in Euroborg rondom de wedstrijd tegen NEC de familie Koeman al zijn medeleven betuigd. Hans Westerhof zal bij de besloten uitvaart van dinsdagmiddag aanwezig zijn.
Ook FC Utrecht-trainer Jan Wouters – ploeggenoot van de gebroeders Koeman tijdens het veroveren van de Europese voetbaltitel in 1988 – kwam langs in Euroborg, net als voormalig bondscoach Leo Beenhakker.
Uitvaartdienst
Martin Koeman wordt dinsdagmiddag in Groningen gecremeerd. De familie heeft er voor gekozen de uitvaartdienst in besloten kring te houden. FC Groningen zal hierbij door een select gezelschap worden vertegenwoordigd.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen