string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Groot compliment aan de totale jeugdopleiding van FC Groningen’.

Dinsdag 04 december 2012 om 11:57

In de 408ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het gewonnen thuisduel met Heracles Almelo, op het hoge aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding dat afgelopen zondag binnen de lijnen kwam en kondigt hij het ambassadeurschap aan bij Kids United.

“We hebben afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt op een directe concurrent voor de stand op de ranglijst. De 2-0 winst op Heracles Almelo was zeker op basis van de tweede helft verdiend en met de drie punten erbij staan we stevig in een heel brede middenmoot, die straks gaat uitmaken wie er aan de play-offs voor Europees voetbal mogen gaan deelnemen. De Eredivisie is ook dit jaar weer een heel interessante competitie. Bovenin, in de middenmoot en onderin staat alles heel dicht bij elkaar en dat kan op alle fronten spannend worden en blijven tot en met de laatste speeldag.”
Ajax
“Zaterdagavond wacht Ajax in de Amsterdam ArenA als tegenstander. Een moeilijke uitwedstrijd tegen de regerend landskampioen en ook dit jaar weer titelkandidaat, maar we gaan er onze huid zo duur mogelijk verkopen. Op donderdag 20 december staat om 20.00 uur hetzelfde duel op het affiche, maar dan in achtste finales van het KNVB-bekertoernooi in Euroborg. Voor de bekerkraker tegen Ajax zijn nog slechts 1.100 kaarten te koop. Klik op de link onderaan deze nieuwsbrief voor meer informatie over de kaartverkoop voor dit bekerduel.”
Mooie middag
“Het was zondag in meerdere opzichten een mooie middag in Euroborg. Bij het eindsignaal van scheidsrechter Dennis Higler hadden we namelijk maar liefst vier spelers op het veld staan, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding. Van hen startte Leandro Bacuna in de basis en waren Henk Bos en Nick Bakker – niet voor het eerst – invallers. Maar het mooiste moment was toch het debuut van de pas 16-jarige Richairo Zivkovic. En met net even wat meer geluk had hij zijn eerste minuten in het eerste team van FC Groningen nog kunnen opluisteren met een doelpunt ook. Al met al een prachtige middag, waarbij een groot compliment op z’n plaats is aan alle mensen die werkzaam zijn binnen onze jeugdopleiding op Sportpark Corpus den Hoorn, onder leiding van Peter Jeltema.”
Contract
“Zivkovic heeft vanochtend (dinsdag – red.) officieel zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis met FC Groningen. We waren mondeling al tot overeenstemming gekomen, maar nu staat alles op papier en hebben we een contract met elkaar. In het nieuwsoverzicht van vandaag is op deze website meer te lezen over de contractondertekening van Zivkovic, die als D-pupil overkwam van FVV uit Foxhol, en in FC Groningen TV zijn vanavond de exclusieve beelden te zien, met uiteraard een interview met Zivkovic.”
Nederlagentoernooi
“Vanavond (dinsdag – red.) speelt RVO FC Groningen/Cambuur A1 haar vierde wedstrijd in het kader van het Nederlagentoernooi. Ditmaal is convenantpartner Achilles 1894 uit Assen de tegenstander. De amateurploeg met het beste resultaat tegen het vlaggenschip van de jeugdopleiding wordt uitgenodigd voor een competitiewedstrijd van het eerste elftal in Euroborg. Ook wint de betreffende vereniging een voetbalclinic voor haar eigen jeugdleden. Alle deelnemers ontvangen bovendien de ‘groene bal’ van de Stichting Meer dan Voetbal voor de bijdrage aan de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.”
Ambassadeur
“Vorige week ben ik gevraagd ambassadeur te worden van Kids United. Daarover hoefde ik geen seconde te twijfelen. Waar andere betaald voetbalorganisaties naast hun eerste selectie in sommige gevallen voor een vrouwenelftal hebben gekozen, hebben wij in december 2011 gemeend een andere unieke stap te zetten met het adopteren van Kids United. Wij zijn daar trots op. Het plezier en het geluk dat deze spelers tijdens het voetballen uitstralen, is hartverwarmend en prachtig.”
“Kids United is regelmatig aanwezig in ons stadion tijdens wedstrijden en andere activiteiten. Daarnaast brengen spelers en trainers van FC Groningen regelmatig een bezoek aan dit G-team. Met onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij is er veelvuldig en nauw contact over de invulling van de samenwerking. Wij zijn hierover zeer te spreken. Wij omarmen Kids United van harte en ik voel me vereerd ambassadeur te mogen zijn van zo’n unieke club mensen.”
Dutch Career Cup
“Vrijdag nemen twee teams deel aan een afsluitend toernooi van de Dutch Career Cup in Wierden. Voor één team is het tevens het einde van het programma, de andere groep is medio november gestart met het project en gaat ook na vrijdag hiermee nog door. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal-/re-integratieprogramma voor werkzoekenden. In dit project zetten voetbalclubs hun faciliteiten en contacten in om de deelnemers aan een baan te helpen.”
“De voetbaltoernooien zijn niet het belangrijkste, uiteindelijk gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Voor de Dutch Career Cup worden de deelnemers zowel op sportief als op maatschappelijk gebied getraind. Dit is de basis voor bemiddeling naar het uiteindelijke doel: werk.”
Primeur
“FC Groningen Merchandising heeft een primeur te melden: vanaf deze week kan er in onze webshop http://shop.fcgroningen.nl/ betaald worden via Afterpay. FC Groningen is daarmee de eerste club in Nederland die het mogelijk maakt artikelen uit de Fanshop te bestellen en thuisgestuurd te krijgen en pas achteraf te betalen. Bovendien worden sinds 1 december voor bestellingen via de Fanshop vanaf 50 euro geen verzendkosten meer in rekening gebracht.”
“Preventief veiligheidsdiensten gaat deze maand twee evenementen beveiligen. Het gaat hierbij om de nachtbewaking van de ijsbaan, die tussen 14 december en 7 januari op het Waagplein ligt, en waarvan de opdrachtgever ‘Iceworld’ is. Van 27 december tot en met 31 december doet Preventief in MartiniPlaza de controle en toegang tijdens de ‘Groninger Basketball Week’ in opdracht van Topsport Noord Nederland.”
Geschokt
“Wij eindigen deze nieuwsbrief met een moment van bezinning. We zijn allemaal geschokt door het overlijden van een grensrechter van amateurvereniging SC Buitenboys uit Almere na geweld bij een jeugdwedstrijd. We zijn er als maatschappij gezamenlijk verantwoordelijk voor dit soort excessen uit te bannen. Zonder vrijwilligers, die onder anderen optreden als scheids- en grensrechter, valt de basis onder ons voetbal weg.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord