string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Groninger en Hoekstra assistenten bij FC Groningen.

Dinsdag 03 mei 2016 om 11:10

FC Groningen heeft de technische staf voor de komende twee seizoenen vastliggen. Marcel Groninger en Peter Hoekstra worden in Euroborg de assistent-trainers van Ernest Faber, die met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Trots van het Noorden is.

Marcel Groninger (45) en Peter Hoekstra (43) maken een interne promotie bij FC Groningen. Groninger is momenteel tweede assistent-trainer onder hoofdtrainer Erwin van de Looi én zelfstandig trainer/coach bij amateurvereniging HHC Hardenberg. De in Groningen geboren en getogen Groninger had reeds overeenstemming met de zaterdag topklasser over contractverlenging, maar daarbij was een herenakkoord gesloten dat de trainer de mogelijkheid gaf bij een positieverbetering in het betaalde voetbal aan de slag te gaan als die mogelijkheid zich zou voordoen. Deze situatie doet zich nu voor.
Carrière
Groninger is sinds 2013 aan FC Groningen verbonden als tweede assistent-trainer. Hij voetbalde zelf tussen 1988 en 1990 twee seizoenen in FC Groningen A1 en was tevens twee seizoenen lid van de eerste selectie, maar speelde zijn wedstrijden in het tweede elftal van de club. Als zelfstandig trainer/coach trainde hij tussen 2007 en 2013 zes seizoenen hoofdklasser Be Quick 1887 in Stad. Groninger is momenteel bij HHC Hardenberg aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig, waarmee hij dit jaar tot de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi reikte en nog kansrijk is voor de amateurtitel in de topklasse zaterdag.
International
Peter Hoekstra is sinds het seizoen 2005/2006 aan de opleiding van FC Groningen verbonden, toen hij werd aangesteld als trainer/coach van FC Groningen D2. De voormalige linksbuiten van onder meer FC Groningen, Ajax en PSV is momenteel voor het derde seizoen op rij eindverantwoordelijke bij FC Groningen A1. Hoekstra is vijfvoudig international en geboren in Assen, waar hij na zijn actieve carrière ook weer terugkeerde. Hoekstra speelde ruim driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal en deed als speler buitenlandse ervaring op bij het Spaanse SD Compostela en in Engeland bij Stoke City.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven