string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Groninger assistent bij FC Groningen.

Dinsdag 06 juni 2023 om 12:00

FC Groningen voegt Marcel Groninger toe aan de technische staf voor het seizoen 2023/2024. De 52-jarige Stadjer heeft een tweejarig contract getekend in Euroborg. De huidig assistent-bondscoach van Jong Oranje gaat de komende twee seizoenen Dick Lukkien assisteren, de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen.

Hiermee keert Marcel Groninger terug bij de club, waarvoor hij begin jaren ’90 speler was in het tweede elftal en tien jaar geleden voor het eerst werkzaam was als trainer. De in Groningen geboren Groninger begon in het seizoen 2013/2014 naast Dick Lukkien als tweede assistent in de technische staf onder leiding van Erwin van de Looi. Toen Ernest Faber het stokje overnam als hoofdtrainer bij de Trots van het Noorden, werd Groninger zijn eerste assistent. Medio 2018 vertrok Groninger uit Euroborg en werd hij assistent-bondscoach van Van de Looi bij de KNVB.

Voordat hij het betaald voetbal inrolde, was Groninger succesvol trainer in de top van het amateurvoetbal bij Be Quick 1887 en HHC Hardenberg. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag te willen terugkeren bij FC Groningen. “In mijn eerste periode heb ik al een hele mooie en succesvolle tijd gehad bij de club. Het winnen van de play-offs om Europees voetbal en natuurlijk de bekerwinst in 2015 zijn momenten waarop ik met heel veel plezier terugkijk. Het is heel mooi dat ik gevraagd ben om te helpen te bouwen aan een FC Groningen, zoals FC Groningen hoort te zijn: een goede Eredivisieclub. Ik kijk er naar uit om weer te gaan werken met de mensen bij de club en de hernieuwde samenwerking met Dick. Als je als driejarig jongetje al in het Oosterpark langs het veld hebt gestaan en de club sindsdien altijd bent blijven volgen, dan is het heel mooi dat je bij jouw club opnieuw een rol mag gaan spelen.”

Voordat Groninger in Groningen begint, heeft hij eerst nog van 9 juni tot en met 2 juli 2023 met Jong Oranje de eindronde van het Europees kampioenschap onder-21 in Roemenië en Georgië. “Ik wil dat heel graag goed afsluiten, want de afgelopen jaren heb ik op een heel prettige wijze samengewerkt met Erwin, in mijn ogen een absolute vakman. Daarnaast wil ik de KNVB bedanken voor de jaren dat ik in Zeist heb mogen werken.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

1 week geleden

FC Groningen transfereert Beukers naar FC Volendam

2 weken geleden

FC Groningen de regio in tijdens voorbereiding