Groningen zonder problemen naar derde ronde

24 september 2014 / vandaag

FC Groningen heeft woensdagavond in Barendrecht met 4-1 gewonnen van de plaatselijke Zaterdag Topklasser. Donderdagavond is de loting voor de fase van de laatste-32 in het KNVB-bekertoernooi.

In Barendrecht startte FC Groningen met een basisopstelling die op één plek gewijzigd was ten opzichte van de basis van zondagmiddag. Nick van der Velden begon op de reservebank en Rasmus Lindgren keerde terug van een schorsing en startte in de basis. Voor FC Groningen was het de 44ste ontmoeting met een amateurclub in het bekertoernooi. In drie gevallen liep zo’n treffen uit op een uitschakeling. Aan de FC de taak het 41ste succes te boeken. Voor Barendracht was het de negende keer dat een profclub op bezoek was in het cuptoernooi. In de eerste helft waren de eerste kansen voor FC Groningen. Na een paar plaagstootjes van de gasten was het in de achttiende minuut voor het eerst raak. Tjaronn Chery gaf een steekballetje op Danny Hoesen, die zijn eerste officiële treffer voor de FC aantekende: 1-0. Zes minuten later was het een prachtige voorzet van linkerkant van Yoëll van Nieff die door Michael de Leeuw van dichtbij ingetikt werd: 2-0. In het verloop van de eerste helft kreeg Groningen ook nog de beste kans op de derde treffer. Na een verdedigingsfout van Barendrecht schoof Chery de bal echter tegen de binnenkant van de linkerpaal, waarna de bal terug het veld in stuitte. Op slag van rust viel De Leeuw uit met een bebloed oor. Na de pauze kwam Nick van der Velden voor De Leeuw in de ploeg. De enige grote kans van de thuisclub was van Daniel Esajas, die verzuimde de aansluitingstreffer te score en voorlangs schoot. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door de Eredivisionist. Danny Hoesen gaf een assist op invaller Nick van der Velden die de 0-3 binnenwerkte. Zeven minuten later gaf Chery een dieptepass op Jarchinio Antonia die ook nog een doelpuntje meepikte: 0-4. Even later werd een doelpunt van Hoesen op aangeven van Antonia nog afgekeurd wegens buitenspel. Maikel Kieftenbeld was op dat moment vervangen door Hans Hateboer. Ook Antonia mocht voortijdig naar de kant en dat leverde Dino Islamovic speelminuten op. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Esajas namens de thuisclub de eretreffer: 1-4. FC Groningen is door naar de laatste-32. Donderdagavond is de loting voor deze derde bekerronde, die eind oktober wordt afgewerkt. Opstelling FC Groningen
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren (71’ Hateboer), Chery, Kieftenbeld; Antonia (81’ Islamovic), Hoesen, De Leeuw (46’ Van der Velden).
Rest bank: Van der Vlag, Bos, Saban, Baas. Opstelling Barendrecht
Van Splunter, Eekman, Stolk (46’ Sönmez), Almeida, Aarts, Monster, Jongman (74’ Van Katwijk), Van Gastel, Navajas Sanchez, Esajas, Opschoor (65’ Van der Pluijm).
Rest bank: Tuitel, Van Dijk, Mourits, Langstraat Toeschouwers: 1.000
Scores: 18’ Hoesen (Chery) 0-1, 24’ De Leeuw (Van Nieff) 0-2; 66’ Van der Velden (Hoesen) 0-3, 73’ Antonia (Chery) 0-4, 90’ Esajas (Monster) 1-4. Scheidsrechter: Perez
Overige officials: Gerritsen en Meints
Gele kaart: 15’ Hiariej

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws