string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Groningen wint eerste serieuze test.

Zaterdag 13 juli 2013 om 20:43

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Norg met 3-1 gewonnen van Helmond Sport, de nummer 4 van de Jupiler League in het afgelopen seizoen. Bij rust was de stand nog 0-0. Filip Kostic (2x) en Género Zeefuik waren de makers van de FC-treffers.

In Norg stond FC Groningen voor de eerste serieuze test in de voorbereiding. Na drie oefenduels tegen amateurclubs met de totaalcijfers 39-0 was Helmond Sport de eerste van vier proftegenstanders in de aanloop naar het de Eredivisie 2013/2014. Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld waren niet inzetbaar. Trainer Erwin van de Looi maakte gebruik  van de diensten van vijftien spelers uit de eerste selectie en twee proefspelers.
Gastspelers
Krisztian Adorjan was afgelopen week ter kennismaking in Groningen en speelde ruim een uur mee in het groen-wit. In de eerste helft als middenvelder en het kwartier na de pauze als rechtsbuiten. William Ekong kwam in de tweede helft binnen de ploeg. Beide spelers waren de afgelopen seizoenen actief in Engeland en werden zaterdagmiddag aangemerkt als gastspelers.
In de eerste helft waren de meeste van de 1.800 paar ogen in Norg gericht op ‘nieuweling’ Adorjan, die een groot deel van het (midden)veld bestreek en veelvuldig in balbezit was. Een steekpass op David Texeira was zijn eerste wapenfeit. De Uruguayaan vond echter doelman Wouter van der Steen op zijn weg. Nick van der Velden (redding), Filip Kostic (voorlangs) en Rasmus Lindgren (heel hoog over) probeerden het ook namens de FC. Gescoord werd er echter niet, ook al omdat de buitenspelval van de Helmonders uitstekend werkte.
Veerkracht
Vier minuten na de pauze kreeg de FC de eerste tegentreffer van de voorbereiding te verwerken. Na weifelend uitverdedigen nam Mark Koot de bal vol op de pantoffel en werd het 0-1. FC Groningen kwam prima terug van deze achterstand. Vlak voordat de Hongaar gewisseld zou worden, gaf hij een meesterlijke lob die de Brabantse defensie verschalkte. David Texeira onttrok zich aan het spel aangezien hij in buitenspelpositie stond, maar Filip Kostic stond ‘on-side’ en kon op die manier de gelijkmaker aantekenen.
De tweede set van drie spelers (zie onderstaande opstelling voor details) stond klaar om in te vallen. Twee van hen zorgden ervoor dat Groningen tien minuten later op voorsprong kwam. Mitchell Schet was niet zelfzuchtig en gunde spits Género Zeefuik het doelpunt: 2-1. Twee minuten daar weer na knalde Rasmus Lindgren – eveneens slim buitenspel ontwijkend – keihard tegen de Brabantse deklat. In de rebound schoot Kostic zo mogelijk nog harder de 3-1 tegen de touwen.
Duitsland
Na was ook de eindstand, ook al omdat een combinatie Schet-Zeefuik in het laatste kwartier niet zo perfect werd uitgevoerd als bij de 2-1. Groningen had in het laatste halfuur flink orde op zaken gesteld en de zege was in de laatste twintig minuten nooit in gevaar. Komende donderdag zal de FC in Duitsland nog beter getest worden als Bundesliga-club FSV Mainz 05 de vijfde tegenstander is in de voorbereiding van het seizoen 2013/2014. Aanvang is 19.00 uur in Bad Kreuznach.

Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco (46’ Kappelhof), Botteghin (46’ Ekong), Letschert, Burnet (62’ Wijnaldum); Lindgren, Van der Velden, Adorjan (62’ Schet); Kirm (46’ Ben Moussa), Texeira (62’ Zeefuik), Kostic.
Rest bank: Luciano, Hiariej, Van Nieff, Hateboer.
Toeschouwers: 1.800
Scoreverloop: 49’ Koot 0-1, 61’ Kostic (Adorjan) 1-1, 72’ Zeefuik (Schet) 2-1, 74’ Kostic (rebound) 3-1.
Scheidsrechter: Bax
Gele kaarten: geen

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’