Groningen verliest in Enschede, Balk debuteert.

Vrijdag 25 september 2020 om 22:04

FC Groningen heeft vrijdagavond in Enschede met 3-1 verloren van FC Twente. De ruststand in de Grolsch Veste was 2-0 door goals van Vaclav Cerny en Danilo. Na rust scoorde Ahmed El Messaoudi namens de FC en bracht Alexander Jeremejeff de eindstand op 3-1. Remco Balk, afkomstig uit de Opleiding, debuteerde in het eerste elftal.

photo6012378964116485307

FC Groningen leek na 12 minuten spelen op achterstand te komen. Een treffer van Twente-aanvaller Vaclav Cerny werd afgekeurd vanwege centimeters buitenspel. Tien minuten later moest de Trots van het Noorden wel een tegengoal verwerken. Cerny rondde een pass van achteruit diagonaal af, 1-0.

FC Groningen kreeg na een half uur spelen een goede kans om te scoren. Spits Jørgen Strand Larsen kwam in het strafschopgebied los van zijn tegenstander en schoot op keeper Joël Drommel. De doelman pakte een minuut later een kopbal van Wessel Dammers. Aan de andere kant was het Wout Brama die een pass uit de opbouw onderschepte. Na snel schakelen kon aanvaller Danilo afronden, 2-0.

In de tweede helft kwam FC Groningen beter uit de startblokken. Ramon Pascal Lundqvist schoot vanaf zo`n 25 meter op het dak van het doel. Ahmed El Messaoudi scoorde na zeven minuten in de tweede helft via een kopbal. De middenvelder rondde een voorzet van Bart van Hintum knap af, 2-1. Direct na de treffer schoot de doelpuntenmaker naast en testte Lundqvist de kwaliteiten van keeper Drommel.

De eigen opgeleide aanvaller Remco Balk debuteerde na 65 minuten spelen in het eerste elftal als vervanger van Lundqvist. Romano Postema, ook afkomstig uit de Opleiding, en Patrick Joosten kwamen binnen de lijnen voor Strand Larsen en Mo El Hankouri. Miguel Angel Leal debuteerde in het laatste kwartier van de wedstrijd als vervanger van Bart van Hintum. Tomas Suslov, net als Balk en Postema afkomstig uit de Opleiding, kwam op dat moment voor Dammers.

Het spel speelde zich in de slotfase van de wedstrijd af op de helft van FC Twente. De thuisclub trok zich terug en FC Groningen moest op zoek naar de opening. Toch was het Twente dat in de laatste minuten van de wedstrijd nog wist te scoren. Invaller Alexander Jeremejeff kopte uit een hoekschop de bal achter de lijn, 3-1. In de absolute slotfase schoot debutant Balk na een knappe voetbeweging nog op de paal. Volgende week zondag komt Ajax naar het Hitachi Capital Mobility Stadion. De wedstrijd tegen de Amsterdammers wordt zondag 4 oktober om 12.15 uur afgetrapt.