string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Groningen vergeet resultaat te pakken in De Kuip.

Zondag 15 december 2013 om 16:57

FC Groningen heeft zondagmiddag in Rotterdam met 1-0 verloren van Feyenoord. Na zeven minuten scoorde Graziano Pellè de enige treffer. Na de vijfde nederlaag staat FC Groningen nu op de zevende plek.

In Rotterdam keerde Stefano Magnasco na een schorsing terug als rechtsback en begon Timo Letschert op de reservebank. Michael de Leeuw verving Richairo Zivkovic in de punt van de aanval. Noviteit was ook de wijziging van vleugelaanvaller in de basisopstelling. Andraz Kirm begon op links en Filip Kostic juist op rechts.
Na negentien seconden had Tjaronn Chery de openingstreffer op zijn slof, maar op aangeven van Michael de leeuw schampte zijn schot voor een open doel de paal naast doelman Mulder van Feyenoord. In de zevende minuut was het aan de overkant wel raak toen Boëtius een voorzet van de linkerkant gaf en Pellè de bal binnen kopte: 1-0.
In het verloop van de eerste helft waren beide ploegen wel aan elkaar gewaagd, maar vielen er weinig doelkansen te noteren. Vilenha was namens de thuisploeg één van de spaarzame schutters. Een gele kaart van arbiter Kevin Blom was er nog wel voor Stefano Magnasco, waar het schijnbaar Eric Botteghin was die de overtreding beging. Wellicht krijgt deze situatie nog een staartje.
Meteen na de pauze was het Lex Immers die een eerste schot loste namens de thuisploeg. Nadat Pellè na ruim een uur keihard op de bovenkant van de lat had gemikt, vond Groningen het genoeg geweest en ging de ploeg vol overgave op jacht naar de gelijkmaker. Andraz Kirm was de speler die het dichtst bij de 1-1 was, maar zag hoe zijn inzet onder het lijf van Mulder tot stilstand kwam.
Chery was even later ook nog eens gevaarlijk met een leep kopballetje en Filip Kostic miste met een vlammende afstandsknal het doel op een meter na. Op dat moment waren Krisztian Adorjan en Richairo Zivkovic in de ploeg gekomen voor Tom Hiariej en Andraz Kirm. Marco Bizot had zijn ploeg op dat moment al een aantal keren een goede dienst bewezen door enkele afstandsschoten en vrije trappen onschadelijk te maken.
Het slotoffensief eindigde in de tweede minuut van de extra tijd toen een kopbal na een vrije trap van de zijkant in de handen van Mulder belandde. FC Groningen stond een week na de eerste thuisnederlaag tegen ADO Den Haag opnieuw met lege handen, maar zal desondanks een minder slecht gevoel aan de wedstrijd hebben overgehouden.
Het geboden spel van de ploeg van trainer Erwin van de Looi biedt namelijk alle aanleiding om donderdag en zondag, beide keren tegen NEC, in Euroborg weer fris en goed voor de dag te komen. Voor beide wedstrijden loopt de kaartverkoop zonder restricties via de bekende voorverkoopkanalen. Tickets voor het bekerduel van donderdagavond (aanvang 18.45 uur) kosten slechts 10 euro.
Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (78’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kostic, De Leeuw, Kirm (85’ Zivkovic).
Rest bank: Luciano, Ekong, Letschert, Lindgren, Texeira.
Opstelling Feyenoord
Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Goossens (73’ Vormer), Pellè, Boëtius
Rest bank: Lamprou, Verhoek, Kongolo, Bakkal, Te Vrede, Van Beek.
Toeschouwers: 42.800
Score: 7’ Pellè (Boëtius) 1-0
Scheidsrechter: Blom
Overige officials Langkamp, Olde Olthof, Perez
Gele kaart: 25’ Magnasco

Gerelateerd nieuws.

48 minuten geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam

2 weken geleden

IT4Kids nieuwe programmapartner Trainen in de Wijk