Groningen uitgeschakeld na verlies in Emmen.

Dinsdag 15 december 2020 om 22:56

FC Groningen is dinsdagavond uitgeschakeld in het TOTO KNVB bekertoernooi. Groningen verloor op bezoek bij Emmen. De FC kwam voor rust op voorsprong via Ramon Pascal Lundqvist maar moest na de pauze twee tegengoals verwerken. Glenn Bijl en Anco Jansen scoorden voor de thuisploeg waardoor FC Groningen met 2-1 verloor.

dammers

Het waren de verdedigers die in het eerste kwart van de wedstrijd de kansen kregen. Aan de kant van FC Emmen schoot Kaziah Veendorp in de beginfase hard op het doel en werd tot twee keer toe geblokt door Azor Matusiwa. Voor FC Groningen was Wessel Dammers dichtbij een treffer na een stevige kopbal vanuit een hoekschop.

FC Groningen pakte na bijna een half uur spelen de voorsprong via Ramon Pascal Lundqvist. De Trots van het Noorden viel aan vanaf de linkerkant, waarna Bart van Hintum een lage voorzet gaf. Spits Jørgen Strand Larsen kwam bij de eerste paal voor zijn man, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. Lundqvist reageerde alert en schoot de rebound binnen, 0-1.

Groningen had voor rust controle over de wedstrijd en kreeg goede mogelijkheden om de voorsprong te vergoten via Dankerlui en wederom Lundqvist. De Zweed krulde een vrije trap van grote afstand richting bovenhoek, maar doelman Dennis Telgenkamp kon de bal net uit de kruising tikken.

FC Groningen kon het spel van de eerste helft geen positief vervolg geven na rust en moest na een uur spelen de gelijkmaker incasseren. Glenn Bijl controleerde een pass van achteruit en schoof de bal oog in oog met Sergio Padt onhoudbaar voor de keeper in het doel, 1-1. Invaller Anco Jansen zette de FC enkele minuten later zelfs op achterstand en strafte een fout in de opbouw af, 2-1.

Groningen kreeg uit dode spelmomenten nog een paar mogelijkheden in de tweede helft. Met Lundqvist als aangever was er weer een kopkans voor Dammers en een schietkans voor Sam Schreck. De kopbal ging over en het schot werd gestopt door Telgenkamp waardoor de gelijkmaker er niet in zat en FC Groningen werd uitgeschakeld in het TOTO KNVB bekertoernooi.