string(9) "claudebot"

Groningen pakt drie punten tegen De Graafschap.

Zondag 10 april 2016 om 16:39

FC Groningen heeft zondagmiddag in een uitverkocht Euroborg met 3-1 gewonnen van De Graafschap. Bij rust was de stand 1-1. Rasmus Lindgren tekende voor de gelijkmaker. In het laatste kwartier maakte Graafschap-doelman Jurjus een eigen doelpunt na een inzet van Hedwiges Maduro. Oussama Idrissi bepaalde de eindstand op 3-1. Na de zege staat Groningen tiende op de ranglijst.

In de basiself van FC Groningen had één wijziging plaatsgevonden ten opzichte van de winnende formatie van afgelopen week in Den Haag. Gelegenheidsrechtsbuiten Juninho Bacuna werd afgelost door Jarchinio Antonia, die terugkeerde van een lichte blessure. Op de bank keerde Kasper Larsen terug en moesten Robbert de Vos en Desevio Payne wijken ten opzichte van de achttien van vorige week. Bij De Graafschap startten dezelfde elf en waren de zeven bankzitters ook identiek aan vorige week, toen met 2-2 gelijkgespeeld werd tegen SC Cambuur.
Groningen begon niet goed aan de wedstrijd en de gasten juist wel. Binnen een minuut kreeg De Graafschap al een hoekschop en daaruit kopte Pröpper over het doel van doelman Sergio Padt. Acht minuten later werd de uitblinkende doelman van vorige week in Den Haag in de korte hoek verrast door een schot van Cas Peters: 0-1.
Daarmee was het nog niet gedaan met de dreiging van de gasten. Opnieuw Pröpper en ook Vincent Vermeij kregen mogelijkheden en Jeroen Tesselaar schoot ook nog eens over. Na ruim een halfuur was het Ted van de Pavert met de allergrootste kans op 0-2. Hij kopt echter recht op de borst van Padt, die klemvast kan pakken.
Essent Speler van het Jaar Simon Tibbling staat aan de basis van de gelijkmaker door een overtreding die op hem wordt gemaakt. Rasmus Lindgren nam net als zeven dagen terug zijn verantwoordelijkheid. Nu ligt de bal twaalf meter dichterbij het doel dan vorige week en krult de captain van Groningen de bal in het Graafschap-doel: 1-1. Daarmee lijkt een flinke last van de schouders van de ploeg te vallen. Het is na een kleine twee maanden ook weer de eerste treffer die de ploeg in Euroborg weet te scoren na de late aansluitingstreffer van Danny Hoesen, half februari.
De zeven tussenliggende treffers leverden tweemaal een 3-0 nederlaag op, maar nu eindelijk weer eens een gelijkmaker wordt gescoord, is Groningen los. Lorenzo Burnet krijgt na een klein uur spelen een schotkans maar de linksback heeft iets teveel tijd nodig. Alexander Sorloth komt vervolgens Jesper Drost aflossen. Rasmus Lindgren probeert het even later maar weer eens van afstand en ziet hoe Hedwiges Maduro even later bijna van de rebound kan profiteren.
Met het inbrengen van Oussama Idrissi voor Jarchinio Antonia begint de FC aan het laatste kwart van de wedstrijd. Michael de Leeuw komt een metertje tekort om een voorzet van Burnet binnen te glijden en na ruim vijf kwartier komt de bevrijdende goal. Een voorzet van Idrissi wordt ingekopt door Maduro, die ziet hoe de bal vervolgens via de rug van doelman Jurjus over de doellijn stuitert: 2-1.
Met Juninho Bacuna in de plek van Albert Rusnak als derde invaller wordt het ook nog 3-1. Een pass van Sorloth op de rechtsbuiten levert Idrissi een schotkans op. Hij schiet vanaf rechts keihard diagonaal binnen en daarmee is de wedstrijd gespeeld en zijn de drie punten in de tas. Groningen klimt weer een plekje op de ranglijst en staat vier speelronden voor het einde van de reguliere competitie op de tiende plek. Komende zaterdag volgt een bezoek aan Feyenoord. Aanvang 19.45 uur.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Burnet; Maduro, Drost (61’ Sorloth), Tibbling; Antonia (67’ Idrissi), De Leeuw, Rusnak (78’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Tamata, Hoesen.
Opstelling De Graafschap
Jurjus; Will, Pröpper, Van de Pavert (c), Tesselaar, Tarfi, Diemers, El Jebli (72’ Koolhof), Driver, Vermeij (61’ Parzyszek), Peters (75’ Kabasele).
Rest bank: Verstappen, Vida, Cicek, Straalman.
Toeschouwers: 22.425 (uitverkocht)
Scores: 8’ Peters (Tesselaar) 0-1, 37’ Lindgren (vrije trap) 1-1; 76’ Jurjus (eigen doel), 80’ Idrissi (Sorloth) 3-1.
Scheidsrechter: Manschot
Overige officials: Balder, Kleinjan en Oostrom
Gele kaarten: 26’ Pröpper, 83’ Will, 87’ Burnet

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus