Groningen met lege handen na duel met Heracles.

Woensdag 23 december 2020 om 21:57

FC Groningen heeft woensdagavond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar verloren. Het duel met Heracles Almelo eindigde in 0-1. Bij rust was er nog niet gescoord. De Almelose treffer werd in het laatste kwartier van de wedstrijd gemaakt door Adrian Szöke. De Trots van het Noorden sluit het jaar 2020 af met 26 punten uit 14 duels en staat zesde in de Eredivisie

Hintum

De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar stond traditioneel in het teken van In Memoriam waarbij alle supporters die ons dit jaar zijn ontvallen worden herdacht. Het applaus van spelers en staf was indrukwekkend in het verder lege stadion. Om de overleden supporters extra te eren maakte FC Groningen voorafgaand de wedstrijd een speciale live-uitzending op YouTube over In Memoriam. De uitzending is via deze link terug te kijken.

De hevige regenval in Groningen maakte het veld zwaar. FC Groningen kreeg na achttien minuten spelen de eerste grote kans via Ahmed El Messaoudi. Een voorzet van Damil Dankerlui werd goed gecontroleerd door Jørgen Strand Larsen die teruglegde op de middenvelder. Het schot van El Messaoudi was hard, maar binnen het bereik van Janis Blaswich. Een minuut later testte Mo El Hankouri de kwaliteiten van de keeper. El Hankouri schoot een volley technisch fraai op het doel, maar weer stopte Blaswich de inzet.

Ook na rust had Groningen meer balbezit en zocht het naar mogelijkheden om een aanval op te zetten. Het lukte echter niet om echt gevaarlijk te worden en het doel van Blaswich onder vuur te nemen. Aan de andere kant gaf de FC ook weinig kansen weg. Toch kwamen de gasten tot scoren. Invaller Adrian Szöke rondde een steekbal met een stift doeltreffend af, 0-1.

FC Groningen wisselde in de slotfase aanvallend door verdediger Wessel Dammers naar de kant te halen voor spits Thijs Dallinga. De geboren Stadjer kreeg in de slotfase een kans en schoot kiezelhard tegen de keeper. De rebound viel voor Suslov, maar ook de Slowaakse international schoot op Blaswich. FC Groningen sloot een sportief goede eerste seizoenshelft -waarin het zich heeft genesteld in de subtop- af met een nederlaag tegen Heracles Almelo. Met 26 punten uit 14 competitiewedstrijden kwam de FC één punt tekort om het clubrecord uit het seizoen 2010/2011 te evenaren.