Groningen krijgt fors klop van Cambuur

14 september 2014 / vandaag

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-0 verloren bij SC Cambuur. De stand bij rust was nog 0-0. Rasmus Lindgren haalde het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg twee gele kaarten en dus rood. Na de tweede nederlaag van deze competitie staat de FC nu zesde met negen punten uit vijf duels.

In Leeuwarden startte FC Groningen met de inmiddels vertrouwde beginopstelling. Bij Cambuur ontbrak Michiel Hemmen en werd zijn plek ingenomen door Martijn Barto. De eerste helft was weinig spectaculair. Na het eerste afstandsschot van Tjaronn Chery kreeg Cambuur de grootste kans van het eerste bedrijf in de persoon van Ogbeche. Zijn inzet werd gekeerd en zo bleef de stand na 45 minuten 0-0. Waar in de eerste helft de derbysfeer nog niet van het duel afspatte, brandde de wedstrijd in de tweede helft behoorlijk los. Bij de FC was Michael de Leeuw de vervanger van Nick van der Velden. Nadat Albert Rusnak de thuisclub op voorsprong had gezet, sloegen de stoppen lichtelijk door. Was FC Groningen na vier wedstrijden nog aanvoerder van het ‘fair play’-klassement, inmiddels hoeft de FC niet meer te rekenen kans te maken op de titel. Binnen twee minuten gingen er liefst vier FC’ers op de bon en steeg het aantal gele kaarten explosief, met liefst 200%. Tom Hiariej maakte een charge op Rusnak die zich met veel misbaar naar het gras liet gaan. Maikel Kieftenbeld maakte hierover een opmerking en werd ook op de bon geslingerd. Even later was Rusnak het doelwit van Jarchinio Antonia en ontstond er ook nog eens opstootje tussen de beide spelersgroepen. Rasmus Lindgren werd daarbij op de bon geslingerd. Toen Lindgren weer vijf minuten later aan de noodrem trok, moest hij inrukken van Björn Kuipers. In ondertal kon Groningen geen vuist meer maken. Met nog ruim een kwartier op de klok besliste Ogbeche de wedstrijd toen hij op aangeven van Etiënne Reijnen de 2-0 aantekende. In de tachtigste minuut maakte invaller Sander van de Streek het Leeuwardense feest compleet toen hij op aangeven van El Makrini de 3-0 binnen werkte. Van de Streek had ook nog de 4-0 op de slof, maar schampte de rechterpaal aan de verkeerde kant. FC Groningen ging voor de tweede keer deze competitie met 3-0 onderuit. In Den Haag verloor de ploeg van Erwin van de Looi met dezelfde cijfers. Komende week zal de basiself in ieder geval op één plek wijzigen, door de schorsing van Rasmus Lindgren. Groningen speelt dan voor de vierde keer in zes speelronden een uitduel. Op zondag 21 september wordt in Utrecht afgetrapt om 16.45 uur.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hiariej, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Lindgren, Chery, Kieftenbeld; Antonia, Hoesen, Van der Velden (46’ De Leeuw).
Rest bank: Van der Vlag, Islamovic, Hagenauw, Saban, Hateboer, Baas. Opstelling SC Cambuur
Nienhuis; Pereira, Reijnen, Bijker, Andriuskevicius; Bakker, Rusnak (67’ Narsingh), El Makrini; Ogbeche, Barto (84’ Meleg), De Ridder (75’ Van de Streek).
Rest bank: Zeinstra, Dijkstra, Schet, MacIntosh. Toeschouwers: 9.600
Scores: 52’ Rusnak 1-0, 74’ Ogbeche (Reijnen) 2-0, 80’ Van de Streek (El Makrini) 3-0. Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra, Gerrets
Rode kaart (2x geel): 57’ en 62’ Lindgren
Gele kaarten: 56’ Hiariej en Kieftenbeld, 57’ Antonia

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws