string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen komt goed weg met puntje op Woudestein.

Zaterdag 14 februari 2015 om 21:44

FC Groningen heeft zaterdagavond in Rotterdam met 1-1 gelijkgespeeld tegen Excelsior. Vlak na rust maakte Daan Bovenberg de openingstreffer. Albert Rusnak scoorde de 1-1 na een klein uur spelen. De FC heeft nu 30 punten uit 23 wedstrijden en staat tiende op de ranglijst.

In de ploeg van FC Groningen waren zoals aangekondigd Maikel Kieftenbeld en Martijn van der Laan afgewisseld voor Rasmus Lindgren en Yoëll van Nieff. Bij Excelsior ontbrak Adil Auassar en startte Daryl van Mieghem in de basiself.
In de beginfase van de wedstrijd was Excelsior direct veelvuldig te vinden voor het doel van Sergio Padt. In eerste instantie kon Hans Hateboer nog verder gevaar voorkomen door de bal naast het eigen doel te koppen, maar vervolgens waren het Sander Fischer (corner), Jordan Botaka (voorlangs) en Ricky Kruys (afstandsschot) die de defensie van Groningen overwerk bezorgden.
Namens Groningen probeerde Albert Rusnak het van afstand en Tjaronn Chery nota bene van ruim dertig meter. Het schot van Chery stuitte buiten bereik van doelman Alessandro Damen vlak rechts naast het doel. Even later kreeg Tom van Weert een kans waar hij zelf nogal van schrok zodat Padt tussenbeide kon komen. Na ruim een halfuur was het Van Weert die Padt nog eens tot een redding dwong.
In het laatste kwartier van de eerste helft probeerde Rasmus Lindgren het vrij onsuccesvol tweemaal van afstand en was het Jurgen Mattheij die Padt nog eens tot het uiterste dwong. Was het thuis tegen AZ vlak voor de pauze dat de FC een tegendoelpunt te verwerken kreeg, deze keer was het binnen een minuut na de pauze dat groen-wit een bal moest incasseren. Uit een van de talrijke hoekschoppen van Van Mieghem was het verdediger Daan Bovenberg die binnen het vijfmetergebied van FC Groningen de bal kon binnen lopen: 1-0.
Het was ook het moment in de wedstrijd dat de uitploeg wakker schudde, want vanaf de goal voor de Rotterdammers nam FC Groningen duidelijk het initiatief in handen en was Excelsior nog zelden gevaarlijk. In de 58ste minuut trok centrale verdediger Eric Botteghin de stoute schoenen aan en stak hij het hele veld over. Zijn voorzet op Albert Rusnak was vervolgens wonderschoon en diezelfde Slowaak rondde op even fraaie wijze af met een glaszuivere pegel: 1-1.
In de laatste tien minuten deed invaller Ninos Gouriye driemaal van zich spreken voor de thuisclub. In de 82ste minuut raakte hij al op aangeven van Botaka de binnenkant van de paal. Drie minuten later was het opnieuw Gouriye die de binnenkant van de paal raakte en zag hoe de bal vlak voor de doellijn in de handen van Padt stuitte. Eén minuut voor tijd was het Gouriye die nog eens naast kopte. FC Groningen kwam in de slotfase goed weg en kreeg ook met invallers Jarchinio Antonia en Juninho Bacuna geen doelkansen meer.
Na het negende gelijkspel staat Groningen nog altijd tiende op de ranglijst, nu met dertig punten. Volgende week zondag wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen, de huidige nummer zes van de ranglijst. Maar liefst 1.200 fans uit Groningen zullen de club dan ondersteunen in de noordelijke derby.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnak, Lindgren, Tibbling (87’ Bacuna), Chery; De Leeuw, Mahi (73’ Antonia).
Rest bank: Van der Vlag, Burnet, Hoesen, Van der Velden, Payne.
Opstelling Excelsior
Damen, Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers, Bruins, Kruys (87’ Varela), Stans, Botaka, Van Weert (75’ Vermeulen), Van Mieghem (71’ Gouriye).
Rest bank: Deckers, Karami, Van Dierman, De Reuver.
Toeschouwers: 3.450
Scores: 46’ Bovenberg (Van Mieghem) 1-0, 58’ Rusnak (Botteghin) 1-1
Scheidsrechter: Braamhaar
Overige officials: Brink, Gerritsen, Blank
Gele kaarten: geen

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’