string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groningen en NEC doelpuntloos gelijk in Euroborg.

Vrijdag 22 januari 2016 om 22:09

FC Groningen heeft vrijdagavond in Euroborg met 0-0 gelijkgespeeld tegen NEC. Door het gelijkspel blijft de FC negende op de ranglijst van de Eredivisie. Komende dinsdag is de volgende wedstrijd, in Tilburg, uit tegen Willem II.

In Euroborg stond de thuiswedstrijd tegen NEC in het teken van revanche op de wedstrijd van afgelopen zondag, toen Utrecht met 4-1 te sterk was. Er stonden twee andere spelers aan de aftrap in vergelijking met die wedstrijd. Aanvoerder Rasmus Lindgren keerde terug in het centrum van de defensie en verving Hedwiges Maduro. Als linksback was Abel Tamata terug en daardoor nam Desevio Payne plaats op de bank.
NEC speelde vanuit een gesloten organisatie en het bleek voor FC Groningen heel lastig om openingen te vinden in de defensie van de Nijmegenaren. In het verloop van de eerste helft kreeg NEC zelf wel een aantal mogelijkheden. Zo was er een lob van Navarone Foor, een kopbal van debutant Dario Dumic en een inzet van Janio Bikel die het houtwerk achter Sergio Padt teisterde.
In de tweede helft loste Desevio Payne Abel Tamata af als linksachter en acht minuten later werd linksbuiten Albert Rusnak vervangen door Oussama Idrissi. Laatstgenoemde loste even later ook het eerste schot tussen de palen namens de thuisclub. Groningen bleef wel aandringen en werd in de tweede helft ook wel veel dreigender dan voor de pauze, maar hele grote kansen kwamen er niet.
De grootste mogelijkheden waren een kopkans voor Michael de Leeuw, enkele gekraakte afstandsschoten en een scherpe voorzet die pardoes langs iedereen rolde. In het laatste kwartier van de wedstrijd nam FC Groningen meer risico en kreeg NEC daardoor meer ruimte in de tegenaanval. In de slotminuut was Anthony Limbombe nog dichtbij de winnende treffer, maar mikte hij over het doel van de FC.
Na het gelijkspel blijft FC Groningen negende op de ranglijst van de Eredivisie. In de afgelopen vijf competitiewedstrijden werd drie punten gepakt. De laatste overwinning dateert van 29 november, toen ADO Den Haag werd verslagen met 2-1. Komende dinsdagavond om 18.30 uur wordt in Tilburg afgetrapt tegen de nummer 13 van de ranglijst, Willem II. Eerder dit seizoen won Groningen in Euroborg met 2-1 van diezelfde tegenstander.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren, Tamata (46’ Payne); Tibbling, Kappelhof, De Leeuw; Linssen, Sørloth, Rusnak (53’ Idrissi).
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Maduro, Drost, Hoesen.
Opstelling NEC
Jones, Kane, Dumic (79’ Rayhi), Golla, Woudenberg, Breinburg, Appiah, Bikel, Foor, Santos, Limbombe.
Rest bank: Van Duin, Lundholm, Sleegers, Roman, Ritzmaier, Leiwakabessy.
Toeschouwers: 20.163
Scheidsrechter: Nijhuis
Overige officials: Van de Ven, Schaap en Mulder
Gele kaarten: 44’ Limbombe, 62’ Appiah, 70’ Hateboer

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard