Groningen/Cambuur met flitsende start langs NEC/Oss.

Maandag 06 oktober 2014 om 21:13

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond in het Cambuur Stadion met 4-1 gewonnen van Jong NEC/FC Oss en is door die zege geklommen naar de tweede plek op de ranglijst van de voorronde poule 2. Na zeven minuten was de stand al 3-0 in het voordeel van de noorderlingen.

In Leeuwarden speelde de combinatieploeg van FC Groningen en SC Cambuur in het kader van de samenwerking in het thuisshirt van SC Cambuur. Voor vijf basisspelers was dat hun gebruikelijke tenue. De andere zes spelers dragen normaal gesproken het groen-wit van FC Groningen. In de startopstelling stond naast vijf leden van de B-kern van trainer Casper Goedkoop A-junior Roland Baas in het centrum van de verdediging.
In de tweede minuut kwam Groningen/Cambuur al op een voorsprong. Op aangeven van Jafar Arias was het captain Arjen Hagenauw die de 1-0 binnenschoot. Vier minuten later maakte Hristijan Denkovski de 2-0 op aangeven van Cambuur-speler Damiano Schet. In de zevende minuut werd de stand zelf al 3-0 toen Denkovski de tweede van de avond van afstand binnenschoot.
Even later was Hagenauw met een kopkans zelfs nog dichtbij de 4-0, maar hij zag doelman Bijl redding brengen. Met Groningen/Cambuur als sterkere ploeg brak de rust aan met een 3-0 stand. Na ruim een kwartier in de tweede helft maakte Sebastian Steblecki er 4-0 van. Tien minuten later was het invaller Sylla Sow die de eindstand na een prachtige aanval op 4-1 bepaalde.
Trainer Casper Goedkoop keek met gemengde gevoelens terug op het duel: “We hadden ons voorgenomen te laten zien dat wij de thuisclub waren en baas in eigen huis wilden zijn. Met drie treffers in de eerste tien minuten is dat uitstekend gelukt. Over het verdere verloop van de wedstrijd ben ik minder tevreden. De afspraken die we vooraf hadden gemaakt, werden daarin niet altijd nagekomen.”
Op dinsdag 14 oktober speelt Jong FC Groningen/Cambuur in Emmen een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Het duel begint om 19.00 uur. Een week later, maandag 20 oktober, gaat Groningen/Cambuur in competitieverband op bezoek bij Jong Almere City FC. Stand in de Beloftencompetitie Poule 2: Heerenveen 6-10, Groningen/Cambuur 5-9, Almere 6-8, NEC/Oss 6-7, Zwolle 5-6.
Opstelling Groningen/Cambuur
Zeinstra; Payne, Dijkstra, Baas, Slijngard; Saban, Hagenauw, Steblecki; Schet, Arias (66’ Boutzamar), Denkovski (76’ Oldenburger).
Rest bank: Gies en Ridderstap.
Scores: 2’ Hagenauw 1-0, 6’ Denkovski 2-0, 7’ Denkovski 3-0; 63’ Steblecki 4-0, 73’ Sow 4-1.