string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Groen licht voor realisering TopsportZorgCentrum.

Donderdag 30 juni 2016 om 08:57

De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag 29 juni ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester Peter den Oudsten en zijn wethouders tot realisering van het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Dit betekent dat FC Groningen met haar partners het bouwtraject van het unieke pand aan de A7 kan gaan uitrollen.

Euroborg NV en FC Groningen hebben gezamenlijk een plan uitgewerkt om tot de realisatie te komen van een TopsportZorgCentrum (TsZC) in de Stad. Beide initiatiefnemers hebben het plan uitgewerkt in een business case, die mede is ontwikkeld door toekomstige gebruikers van het complex, INTER-PSY en VNO-NCW.
Toevoeging
Voor de Stad is het TsZC in meerdere opzichten een waardevolle toevoeging. Het college van B&W was dan ook content met het feit dat Euroborg NV, INTER-PSY, VNO-NCW en FC Groningen hun gezamenlijke ambities tot een concreet plan hebben uitgewerkt. Zo werkt de Trots van het Noorden bijvoorbeeld in nauwe samenwerking met het Martini Ziekenhuis aan het ontwikkelen van een visie op de sportzorglaag, die is aangekocht door INTER-PSY.
Het TsZC vervult een duidelijke rol om de Trots van het Noorden nog meer toekomstbestendig te maken. Het TsZC is onderdeel van het strategisch plan ‘2018: Talenten op één’ van FC Groningen, dat de toekomstige eerste selectie vanaf genoemd jaartal uit de helft zal bestaan uit spelers afkomstig uit de eigen opleiding. FC Groningen wil hiermee nog meer uitdrukking geven aan het regionale karakter van de club.
Planning
Na het akkoord van de gemeenteraad kan de planning voor de aanbesteding verder worden uitgerold. Eigenaar Euroborg N.V. hoopt in september met 5 à 6 aannemers de gunningsfase in te gaan en wil aan het eind van dit kalenderjaar een vergunningsadvies afgeven, waarna de gemeente begin 2017 kan beginnen met het bouwrijp maken van de grond op Corpus. De start van de bouw van het TsZC is voorzien in mei 2017. De beoogde oplevering van het unieke gebouw is een jaar later, in mei 2018, en dan hoopt FC Groningen ook haar intrek te kunnen nemen in het TsZC.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’