string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s grommende weblog.

Vrijdag 01 mei 2009 om 15:49

We zitten midden in de meivakantie dus het is weer erg druk bij de Junior Club. Laat ik jullie maar snel even bijpraten over de afgelopen dagen!

Afgelopen zondag tegen Willem II scheen de zon volop! Voorafgaande aan de wedstrijd was er eerst de prachtige huldiging van FC Groningen D1. Onder luid applaus van ons fanatieke publiek werden zij als kampioenen geëerd! Een geweldige ervaring voor alle betrokkenen bij D1 die het kampioensschap overigens dik verdiend hebben! Want van de 21 gespeelde wedstrijden werden er 20 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Overigens ben je met een doelsaldo van 104 voor en 6 tegen ook onverslaanbaar! Na de huldiging en de ereronde van deze kampioenen begonnen we aan de line-up. De gehele line-up werd verzorgd door de Junior Club. Daarom gingen de kinderen van FC Groningen aan de hand van de spelers van beide teams het veld op!
FC Groningen was de betere ploeg in het duel met Willem II maar veel grote kansen kreeg het niet. Dat de wedstrijd uiteindelijk in 0-0 eindigde was daarom ook niet verrassend. Toch hadden we wel de kans om een doelpunt te maken door o.a. een kopbal van Granqvist, twee schoten van Sepp de Roover en nog een geweldig schot van Holla. De bal ging jammer genoeg op de paal waardoor er geen doepunt meer werd gescoord. Maar niet getreurd want we hebben nog slechts één puntje nodig om zeker te zijn van de zesde plek! Met de uitwedstrijd naar FC Volendam en de thuiswedstrijd tegen NAC in het vooruitzicht moeten we toch wel minimaal een puntje kunnen halen.
Afgelopen maandag startten de rondleidingen door ons geweldige stadion! De kinderen en hun ouders werden opgevangen in de Hattrick’s Club met een lekkere bak koffie of thee, een lekker plakje cake en er was taksi voor de kids! Vervolgens kregen de deelnemers de verschillende ruimten in Euroborg te zien. O.a. een skybox, de persruimte en de tribunes werden bekeken. Als afsluiting van de rondleiding kregen alle deelnemers nog een prachtig vaantje mee van FC Groningen! Op diezelfde dag was er ook nog de voetbalclinic in Hoogezand. Het weer zat gelukkig mee want het zonnetje scheen lekker. Tussen de twee groepen door was er even een wolkbreukje maar vervolgens begon de zon weer te schijnen en ging de tweede groep aan de slag. Ik hoop dat iedereen veel geleerd heeft van de voetbalclinic, maar bovenal heel veel plezier eraan heeft beleefd! Ook de dinsdag en de woensdag stonden vol gepland met de rondleidingen.
Gisteren was het Koninginnedag en hebben jullie het zelf mogelijk nog druk gehad door naar de stad te gaan of spulletje te verkopen op de rommelmarkten in stad en omgeving! Gelukkig zat het weer ook gister weer mee! Vandaag zijn we met ongeveer 120 leden aan het waterskiën bij het grunopark in Harkstede. Dit was een onvergetelijke dag! Volgende week ga ik jullie meer vertellen over deze spetterende activiteit!
Komende zondag hebben we de laatste fantour naar FC Volendam. Vanuit de Junior Club gaan er twee bussen mee! Ik wens iedereen die mee gaat alvast heel veel plezier en een goede wedstrijd toe! Voor de rest wens ik iedereen een goed weekend en nog een hele fijne vakantie!
Tot volgende week!
Voetbalpoot,
Groby!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard