string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s Grommende Weblog.

Vrijdag 15 mei 2009 om 08:55

Dag allemaal! Wat ging de meivakantie snel om zeg! De rondleidingen, de voetbalclinics, het waterskiën en de laatste fantour naar Volendam zijn allemaal alweer achter de rug! Komende zondag is er nog de laatste competitiewedstrijd tegen NAC Breda waarna we ons kunnen opmaken voor de play-offs!

Afgelopen zondag vertrokken we om 10.30 uur richting het gezellige vissersdorpje van Jan Smit: Volendam. Onderweg naar Volendam werd het weer alleen maar slechter. Maar bij aankomst in Volendam kwam de zon door en trokken de wolken steeds meer weg! Het kunstgras van Volendam werd daarom van tevoren nog nat gesproeid waarna de wedstrijd kon beginnen. De thuisploeg had de beste kansen en had lang uitzicht op een punt. Totdat Matavz de bal in blessuretijd voor de voeten kreeg en de bal in de tweede instantie alsnog achter de keeper van Volendam kon schieten. De lange terugreis leek daarna al een stuk minder lang, helemaal omdat Jan Smit en zijn vriendin Yolanthe nog langs de bussen kwam en met enkele Groningen fans op de foto gingen! Het was een super geslaagde laatste fantour van het seizoen! Door de overwinning is FC Groningen definitief als zesde geëindigd in de Eredivisie. Hierdoor spelen we over een aantal weken play-off wedstrijden om zo te proberen Europees Voetbal te halen. De zesde plek is een geweldige prestatie van de staf en de spelers van FC Groningen! Bij deze dan ook van harte gefeliciteerd!
Vorige week vrijdag was er het waterskiën bij het Grunopark in Harkstede. Uiteindelijk waren er ongeveer 90 leden die de strijd op het water aan durfden te gaan. ’S Ochtends was het nog een beetje koud maar de dappere deelnemers hadden hier amper last van. Na een wetsuit en een helm te hebben uitgezocht kregen de deelnemers een korte uitleg waarna zij vervolgens als een speer over het water stuiterden! Na een paar keer oefenen ging het geweldig! Sommige deelnemers slaagden er zelfs in meerdere rondjes achter elkaar op de ski’s te blijven staan. Tegen een uur of 11 brak de zon ook nog door waardoor de ochtend op een spetterende manier kon worden afgesloten! De reacties waren erg positief en we hopen dat iedereen een superleuke en spannende ochtend heeft gehad!
Deze week waren er maar liefst vier feestjes. De jarigen waren Marvin en Danny Rozema, Dani Kruize, Jesse Koops en Lukas Scholtmeijer. Zij hadden al hun vriendjes en vriendinnetjes opgetrommeld om het stadion eens goed van binnen en buiten te bekijken. Nadat de cadeautjes waren uitgepakt en de kinderen muffins hadden gegeten begon de speurtocht door het stadion! De kinderen zagen o.a. de persruimte, een skybox, de tribunes, de kleedkamers en het veld. Na een geslaagde middag in Euroborg sloten de jarigen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes het feestje af bij McDonald’s. Daar genoot iedereen van een happy meal en ijsje. We hopen dat iedereen een geweldige middag heeft gehad!
Groby’s verjaardag!
Over drie weekjes, op vrijdag 29 mei, vier ik mijn verjaardag! Tijdens de opening van het Eurovoetbaltoernooi in Euroborg treedt Kevin Paré op. Ook hoop ik dan dat jullie met zijn allen een lied voor mij gaan zingen! Ik heb voor alle leden van de Junior Club en Green White Bengels twee gratis kaartjes kunnen regelen. Hopelijk heb jij je ook opgegeven en haal je de kaartjes voor 9 mei af bij de supportersbalie van Euroborg. Misschien zien we elkaar dan nog op 29 mei!
Tot volgende week,
Voetbalpoot,
Groby

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’