string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s Grommende Weblog.

Vrijdag 15 mei 2009 om 09:03

De spanning stijgt! Afgelopen zondag was alweer de laatste speelronde van de Eredivisie. FC Groningen moest het in Euroborg opnemen tegen NAC Breda. Omdat FC Groningen met vertrouwen de play offs in wilde gaan en omdat NAC Breda nog niet zeker was van een plekje bij de eerste negen beloofde het een leuke wedstrijd te worden. En dat werd het ook!

Voorafgaande aan de wedstrijd werd er afscheid genomen van drie spelers. Gijs Koopmans, Paul Mathijs en Evgeniy Levchenko kregen een warm applaus van het publiek in Euroborg! Zij werden bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren. FC Groningen begon fel aan de wedstrijd. Dat leidde tot een aantal goede kansen. Toch moest het publiek tot de 44e minuut wachten op een doelpunt. Andreas Granqvist deed nog één keer voor wat hij eerder tegen FC Utrecht liet zien. Vanaf de middenlijn ging hij aan de wandel met de bal. Vervolgens speelde hij nog twee verdedigers uit en schoot de bal hard in de bovenhoek! Wat een goal!
Tijdens de rust was er de grote finale van de Gasunie shoot out. Kevin Idema en Stefan Krijthe namen het tegen elkaar op. Stefan Krijthe ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Daardoor is hij dit seizoen de grote winnaar van de shoot out! Van harte gefeliciteerd! Vervolgens was er nog een prachtige kampioenshuldiging van FC Groningen D2. Een geweldige prestatie!
De tweede helft was vervolgens minsten net zo boeiend als de eerste helft. Er werd echter niet meer gescoord en daardoor won FC Groningen de laatste competitiewedstrijd in Euroborg.

Phoxy’s feestje
Afgelopen woensdag vierde een van de grootste Junior Clubs van het land hun 10de verjaardag! PSV had, speciaal voor al hun leden, de Phoxy Clubdag georganiseerd en het was groot feest in het Philipsstadion. Helaas kon ik zelf niet bij Phoxy op bezoek, maar ik wil Phoxy en PSV natuurlijk van harte feliciteren met hun 10de verjaardag!!
Verjaardagsfeestjes in Euroborg!
Vandaag zijn er weer drie feestjes in Euroborg. De jarigen zijn Mitchell de Groot, Karel Koster en Leon Beukeveld. Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes bezoeken zij het stadion en gaan ze eten bij McDonald’s. Tijdens zo’n feestje zie je het stadion van binnen en buiten. Je bezoekt een skybox, bekijkt de kleedkamers als dat mogelijk is, bezoekt de persruimte en betreedt het veld!
Ben jij lid van de Junior Club en lijkt het jou ook leuk om een feestje te geven in Euroborg? Kijk dan op onze website voor mee informatie en neem vroegtijdig contact met ons op!
Play offs
Vanaf komende zaterdag gaan de play offs voor FC Groningen van start. Dan spelen we de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Op donderdag 21 mei spelen we de thuiswedstrijd. Voor de play offs wordt helaas geen fantour vanuit de Junior Club georganiseerd. Misschien dat sommigen van jullie er volgende week bij zijn in Euroborg! Ik ben natuurlijk zoals iedere thuiswedstrijd weer aanwezig om de voetballers een paar prachtige tips mee te geven! Hopelijk ben jij er ook bij volgende week! Het wordt vast beeerrrree spannend!
Morgen wordt er eerst nog een heel spannend toernooi gespeeld in Euroborg. FC Groningen D1, PSV D1 en AZ D1 strijden namelijk vanaf 13.00 uur om het officieuze kampioenschap van Nederland. De winnaar ontvangt de Koos Standensschaal. Natuurlijk moet onze D1 winnen dus komen jullie ook allemaal om ze aan te moedigen? Je kunt het toernooi gratis bezoeken. Ingang 2 is vanaf 12.00 uur geopend.
Tot dan!
Voetbalpoot,
Groby

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

1 week geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’