string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Groby’s grommende weblog.

Vrijdag 06 maart 2009 om 08:48

We zitten alweer in de maand Maart en onze voetbalhelden zijn hard op weg om zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen. Ondanks het verlies in de laatste minuut tegen PSV en de nederlaag tegen AZ van afgelopen weekend staat FC Groningen nog op de 6e plaats in de Eredivisie. Dat is een knappe prestatie! Eén plaats boven ons staat PSV en de directe achtervolgers van FC Groningen zijn NAC Breda en FC Utrecht.

Komend weekend gaan we richting Friesland voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Voor veel supporters van FC Groningen en SC Heerenveen is deze ontmoeting één van de mooiste van het jaar. Veel supporters van beide clubs leven echt naar deze wedstrijd toe. Het blijft toch echt een wedstrijd apart! Deze wedstrijd wordt namelijk “de Derby van het Noorden” genoemd. Hierin mag het winnende team zich de komende tijd de kampioen van het Noorden noemen. Eerder dit seizoen kwam Heerenveen in Euroborg op bezoek. Toen scoorde Heerenveen in de 95e minuut nog de 2-3 en gingen de friezen met 3 punten weg. Onze voetbalhelden zullen er daarom vast op gebrand zijn om nu uit Friesland de 3 punten mee te nemen! En als ik even mag spieken dan zie ik dat de laatste overwinning van FC Groningen uit bij SC Heerenveen op 1 juni 1997 was. Het werd toen 1-3.
Bioscoop
Op woensdag 4 maart is de Junior Club met ongeveer 250 kinderen en ouders naar de Bioscoop geweest. In bioscoop Mustee hebben we samen naar de film “Het Hondenhotel” gekeken. Ik hoop dat iedereen het leuke en gezellige middag heeft gehad. Misschien dat we de volgende keer wel naar een film met een Beer in de hoofdrol kunnen gaan! Dat lijkt mij als Groby helemaal te gek!
Verder zijn er deze week weer vier feestjes in Euroborg, allen op vrijdag. De jarigen zijn Pepijn en Twan die samen het feestje vieren, en Tom, August en Ralph. De jarigen krijgen een geweldige rondleiding door ons prachtige stadion! We hopen dat zij samen met hun vriendjes een geweldige middag hebben in Euroborg zodat ze daarna lekker kunnen eten bij de McDonald’s.
Activiteit GWB
De Juniorclub heeft speciaal voor de Green White Bengels een spannende activiteit georganiseerd. Zij hebben namelijk de mogelijkheid om zich in te schrijven voor het kijken van FC Utrecht – FC Groningen op zaterdag 4 april op groot scherm in Euroborg! Samen met andere leden van de GWB kan je dan voor € 7,50 per persoon inclusief eten en drinken deze spannende wedstrijd bekijken!
Verder zijn de aanmeldingen voor de Clinics in Hoogezand op 25 maart in volle gang. De Clinics, verzorgd door Skills4all, zitten momenteel nog niet vol. Wil jij een nóg betere voetballer worden en nieuwe trucjes aan je vriendjes laten zien? Meld je dan snel aan via het activiteitenoverzicht van de Junior Club!
Binnenkort zullen ook de activiteiten van de meivakantie op het activiteitenoverzicht verschijnen!
Dat was het weer voor deze week,
Tot volgende week!
Voetbalpoot,
Groby!

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

6 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’