string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Gözübüyük voor derde keer in ArenA met FC.

Woensdag 30 november 2016 om 16:20

Serdar Gözübüyük fluit zondagmiddag voor de derde keer een officiële wedstrijd van FC Groningen tegen Ajax in Amsterdam. Beide voorgaande edities onder leiding van de 31-jarige uit Haarlem afkomstige arbiter gingen voor de Trots van het Noorden verloren in de ArenA.

Gözübüyük leidt zondagmiddag vanaf 16.45 uur voor de 21ste keer een officieel duel van FC Groningen. Van de voorgaande twintig keer won de FC er zes, speelde het vijf keer gelijk en trok het in negen gevallen aan het kortste eind. In uitwedstrijden stapte de Trots van het Noorden tot nu toe in twee van de acht gevallen als winnaar van het veld met Gözübüyük aan de fluit.
 
Eerder
In het seizoen 2011/2012 leidde Gözübüyük voor het eerst een treffen tussen Ajax en FC Groningen. Op 22 april 2012 werd het destijds 2-0 voor de Amsterdammers.
Twee jaar later, op 6 februari 2014, ging de FC met 2-1 onderuit in de ArenA. Filip Kostic scoorde bij die editie vlak voor rust de gelijkmaker namens FC Groningen, nadat Lasse Schöne na een half uur spelen Ajax vanaf de stip op voorsprong had gebracht. Zeven minuten voor tijd ging de FC alsnog de boot in door een treffer van Kolbeinn Sigthórsson.
 
Gözübüyük floot op 1 september 2013 FC Groningen thuis tegen Ajax. Na negentig minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Género Zeefuik was een kwartier voor tijd verantwoordelijk voor de Groningse gelijkmaker. Ook toen was Schöne de maker van de Ajax-treffer. De Deen staat nog steeds onder contract in Amsterdam.
 
Dit seizoen
Dit seizoen floot Gözübüyük al twee keer eerder een officiële wedstrijd van FC Groningen. Beide keren ook op vreemde bodem. Op Woudestein verloor de FC in de tweede speelronde van de Eredivisie met 2-0 van Excelsior. En eind oktober werd de Trots van het Noorden in de blessuretijd van de reguliere speeltijd in het KNVB-bekertoernooi uitgeschakeld door FC Utrecht, 1-0.
 
FC Groningen heeft de laatste twee competitiewedstrijden gewonnen en staat met 16 punten bovenaan in het rechterrijtje van de ranglijst. Ajax is sinds afgelopen weekeinde medekoploper geworden in Eredivisie en heeft net als Feyenoord 33 punten verzameld na veertien speelronden.
 
Zondag 4 december, speelronde 15 van de Eredivisie: Ajax – FC Groningen
Amsterdam ArenA
Aftrap 16.45 uur

Blessurebehandeling Utrecht beker

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

2 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren