string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Goedkoop ook assistent van Lukkien bij FC Groningen.

Woensdag 14 juni 2023 om 12:00

Casper Goedkoop wordt naast Marcel Groninger komend seizoen één van de assistenten bij FC Groningen van de nieuwe hoofdtrainer Dick Lukkien. De 50-jarige oefenmeester uit Vries heeft in Euroborg een tweejarig contract getekend, tot medio 2025.

Casper Goedkoop is geen onbekende in Groningen. Hij was begin jaren ’90 jeugdspeler bij de FC en voordat Goedkoop in 2014 één seizoen eindverantwoordelijke was van Jong FC Groningen liep hij twee jaar lang als trainer stage bij het belofteteam van de Trots van het Noorden. Daar leerde hij Dick Lukkien kennen, met wie Goedkoop de afgelopen zeven jaar heeft samengewerkt bij FC Emmen als diens rechterhand. Komende zomer gaan beiden aan de slag bij FC Groningen, samen met de andere reeds nieuw aangestelde assistent-trainer Marcel Groninger.

Goedkoop noemt de overstap naar FC Groningen “een enorme uitdaging” en keert dus terug naar de grond waarop hij eerder rondliep als speler en trainer. “Samen met de rest van de staf willen we de club terugbrengen naar waar FC Groningen thuis hoort. De club heeft een geweldige achterban en verdient het om op het hoogste niveau te acteren. Ik ben trots en blij dat ik samen met Dick en Marcel mag terugkeren bij FC Groningen om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk bij de club en daar kijk ik enorm naar uit.”

Tot slot wil Goedkoop nog een dankwoord uitspreken richting Emmen. “Ik heb bij FC Emmen zeven hele mooie jaren gehad, met tal van hoogtepunten. Ik wil de club en de supporters bedanken voor deze mooie tijd en de steun die wij als staf in al die jaren hebben gekregen.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Bergen kopt FC Groningen naar absolute climax

3 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

1 maand geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen