string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Goede vrijdag voor FC Groningen in Den Haag.

Vrijdag 29 maart 2024 om 21:55

FC Groningen is vrijdagavond de finale van het seizoen begonnen met een zege. In Den Haag werd het tegen ADO 0-2. De ruststand in de Hofstad was 0-1. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorden Romano Postema en Thom van Bergen. De Trots van het Noorden heeft nu na 31 competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie 60 punten. Aanstaande maandag, tweede paasdag, komt de FC met een inhaalduel opnieuw in actie. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt aan de Oude Meerdijk.

FC Groningen miste in Den Haag linksback Wouter Prins vanwege een blessure. Tot het laatste moment was het spannend of Hidde Jurjus fit genoeg zou zijn om onder de lat te kunnen staan. De ervaren keeper had in aanloop naar het topduel in de Keuken Kampioen Divisie griepverschijnselen. Jurjus reisde mee naar Den Haag en na de warming up kwam het groene licht.

Eerste helft
Gesteund door een met 500 FC-supporters bomvol uitvak ging de ploeg van Lukkien sterk van start. Al vroeg in de wedstrijd mocht Thom van Bergen een penalty claimen toen de spits in botsing kwam met Nick Marsman en de ADO-keeper daarbij niet de bal speelde. Na twintig minuten spelen kwam de FC alsnog verdiend op voorsprong. Van Bergen gaf een fantastische hakbal op de doorgelopen Luciano Valente, die hield controle en beheersing over de bal en stelde Romano Postema in staat te scoren, 0-1.

De gehele verdere eerste helft was FC Groningen de bovenliggende partij en was het eerder te verwachten dat de voorsprong werd uitgebreid dan dat de thuisploeg langszij zou komen. De marge bleef echter krap voor het tweede bedrijf.

Tweede helft
In de tweede helft hield FC Groningen controle over de wedstrijd. Tot kansen leidde het aan beide zijden niet. Tot na een dik uur spelen Valente halverwege de Haagse speelhelft de bal kreeg aangespeeld, begon aan een dribbel en vervolgens een geweldige steekbal gaf op Johan Hove. De Noor trok de bal voor en Van Bergen stond klaar om binnen te prikken: 0-2. Die voorsprong kwam in het resterende deel van de wedstrijd niet meer in gevaar.

Met zijn 16e competitietreffer en negende in één maand (maart) werd Postema de derde speler met minimaal negen KKD-goals in één kalendermaand in de afgelopen vijftien jaar. Slechts twee voormalige FC-spelers deden hem dit na: Michael de Leeuw in maart 2010 (9 voor Veendam) en Thijs Dallinga in november 2021 (9 voor Excelsior).

Speler van het Jaar
Ook dit seizoen kiezen de supporters weer de Speler van het Jaar door bij elke wedstrijd een stem uit te brengen op de Koning van de Wedstrijd. Breng via deze link je stem uit op je favoriet in Den Haag: https://www.fcgroningen.nl/koning

Thuiswedstrijd
Paasmaandag speelt FC Groningen dus het inhaalduel in en tegen Emmen. De aftrap aan de Oude Meerdijk is 14.30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is volgende week zondag (7 april) tegen NAC Breda. Het duel tussen de Trots van het Noorden en de Parel van het Zuiden begint in Euroborg op lunchtijd: 12.15 uur. Voor de resterende thuiswedstrijden in de competitie geldt een clubcardverplichting.

FC Groningen kiest in de beslissende fase van de competitie voor geregistreerde kaartverkoop, zodat op de thuisvakken in Euroborg daadwerkelijk FC-supporters zitten. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen voor de wedstrijd tegen NAC per kaart drie tickets (bij)kopen via https://tickets.fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

1 maand geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard