Goed begin, teleurstellende eindstand.

Maandag 22 oktober 2012 om 12:07

FC Groningen speelde afgelopen zondag sterk in de eerste helft van de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Er leek nog geen vuiltje aan de lucht. Helaas opende Heerenveen na 60 minuten de score, waarna de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 3-0 nederlaag.

In het begin van de wedstrijd kwam onze FC via de zijkanten veelvuldig door. Er waren een aantal kansen voor Groningen om te scoren, helaas zonder resultaat. De grootste kans van de eerste helft was aan de kant van Heerenveen; speler  Finnbogason had een goed schot op doel, maar Luciano had een knappe redding. Beide ploegen gingen zonder doelpunten de kleedkamer in na 45 minuten.

De tweede helft begonnen beide ploegen minder sterk en rommelig. Er viel weinig te beleven, tot aan de 60ste minuut.  Rajiv van la Parra, speler van Heerenveen, kon een knappe ‘glijdende’ voorzet van De Ridder binnen schuiven. Enkele minuten later lag de bal op de penaltystip door een overtreding van keeper Luciano da Silva. Luciano had geen schijn van kans, de 2-0 was een feit.
Door de achterstand ging Groningen achterin één op één spelen en werd er meer risico genomen. Dit betekende dat er uiteindelijk nog een derde doelpunt voor sc Heereveen bij kwam. Eindstand werd 3-0.
Door de nederlaag is FC Groningen uit het ‘linkerrijtje’ gezakt en is het na negen speelrondes koploper van het rechterrijtje, ofwel tiende. Komende vrijdag speelt FC Groningen uit tegen FC Utrecht.
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen sc Heereveen liepen onderstaande kinderen mee in de line-up: Thom Stokroos, Jesse Cleveringam, Mats Kuppeveld, Dylan Pierik, Ivan Oenema, Timo Edens, Hugo Beltman, Bowien Beltman, Stijn Hulshof, Niels Nonkes en Matthijs Nonkes.