string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Gezond Scoren met FC Groningen in de Maatschappij.

Donderdag 12 september 2019 om 16:19

Tijd om binnenkort weer gezond te scoren. FC Groningen in de Maatschappij lanceert ook dit jaar het project Gezond Scoren. De kick-off van het maatschappelijke project voor basisschoolleerlingen is op maandag 23 september. In de zes daaropvolgende weken wordt telkens een ander gezondheidsthema belicht. FC Groningen in de Maatschappij maakt samen met FC Groningen TV voor ieder thema een pakkende video, met diverse spelers van de eerste selectie in de hoofdrol. 

Gezond Scoren is een gezondheidsproject voor basisschoolkinderen, waarbij spelers van FC Groningen worden ingezet om kinderen en hun ouders bewust te maken van en aan te zetten tot een gezonde leefstijl. Het project Gezond Scoren duurt zes weken en richt zich op basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met groep 8. Iedere week wordt er een gezondheidsthema behandeld, aangeleverd door de GGD. Vorig jaar deden ruim 50 basisscholen en 3.000 leerlingen actief mee aan het project.
 
Zes gezondheidsthema’s
FC Groningen verzorgde voor alle zes de thema’s een passende introductievideo met spelers van de eredivisionist in de hoofdrol. Michael Breij, Amir Absalem, Mo El Hankouri, Azor Matusiwa, Jan Hoekstra en Kaj Sierhuis laten de basisschoolleerlingen in de video’s het belang zien van zes verschillende gezondheidsthema’s.
 
De onderwerpen die worden behandeld zijn:
– Voedzaam ontbijten.
– Het eten van voldoende groente en fruit.
– Actief bewegen.
– Genoeg water drinken.
– Goed slapen.
– Het belang van gelukkig zijn.
 
Finale
Naast de selectiespelers van FC Groningen komen er verschillende experts binnen de thema’s aan het woord tijdens de video’s. FC Groningen in de Maatschappij zorgt voor pakkende en uitdagende lespakketten.
 
Het project Gezond Scoren gaat op maandag 23 september van start bij vele basisscholen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. De scholen die het beste scoren, tijdens de zes weken waarin Gezond Scoren op de scholen wordt behandeld, plaatsen zich voor de grote finale in bioscoop Kinepolis naast het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
Scholen die willen meedoen aan Gezond Scoren moeten zich voorafgaand aan het project aanmelden bij FC Groningen. Mochten er nog scholen willen deelnemen dan kunnen deze zich aanmelden via de volgende link

Partners 
Samen met de partners; Menzis, HANNN, Kans voor de Veenkoloniën, Cruyff Foundation, GGD, AVEBE, Bslim, Makro, Groningse Kredietbank, Midden-Groningen, Huis voor de Sport Groningen, Plegt-Vos en Specialistisch Onderwijs Instituut kan Stichting FC Groningen in de Maatschappij dit project realiseren.

breij absalem
sierhuis hoekstra

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding