Gezellig Annen decor voor eerste oefenwedstrijd.

Woensdag 05 juli 2023 om 21:58

FC Groningen heeft woensdagavond het seizoen 2023/2024 afgetrapt in Annen. De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen de plaatselijke VV Annen werd met 2-0 gewonnen. De stand was bij rust bereikt, doelpuntenmakers waren Daleho Irandust en Kevin van Veen.

De wedstrijddag begon stormachtig, maar storm Poly kreeg de organisatie van de tweedeklasser uit Drenthe er niet onder. Met ruim 140 vrijwilligers werd een gezellige en mooie voetbalavond opgetuigd. Velen waren op de dag zelf nog druk in de weer geweest om alle bladeren van het veld te halen, waardoor er een goed bespeelbare mat klaar lag voor de twee ploegen. Met ongeveer 2.500 supporters langs de kant was het gezellig druk in Annen.

Spits Kevin van Veen zorgde binnen 3 minuten spelen voor de eerste ooh’s en aah’s vanaf de kant. Na een stijlvolle actie in het strafschopgebied, ging zijn inzet voorlangs. Verrassend genoeg was het daarna VV Annen dat via Pim Veltink gevaarlijk werd, een echte jongen van de club. Ook Veltink schoot voorlangs.

Kian Slor raakte vlak voor het kwartier voetballen de lat en niet veel later maakte Daleho Irandust de eerste treffer van deze voorbereiding. De Zweed nam een korte corner, kreeg deze terug van Ragnar Oratmangoen en krulde de bal binnen, 0-1.

Van Veen maakte na ruim 20 minuten spelen zijn eerste in dienst van FC Groningen. De spits kopte een voorzet bij de tweede paal binnen en ontving veel applaus vanaf de kant, 0-2. Het bleef voor de nieuwe aanvalsleider de enige goal van de avond ondanks meerdere goede mogelijkheden die hij zelf creëerde.

Na de rust zette trainer Dick Lukkien tien andere veldspelers in. Alleen keeper Hidde Jurjus bleef staan. Hoewel het team met veel jongelingen genoeg kansen kreeg, lukte het niet om de goed keepende Daan Boer te passeren. Luciano Valente schoot na tien minuten in de tweede helft een vrije trap op de lat. De middenvelder creëerde meerdere mogelijkheden, maar telkens stond Boer in de weg.

De keeper kreeg na 57 minuten spelen de handen op elkaar toen hij Thom van Bergen met een reflex van scoren hield. Ook Fofin Turay en Tika de Jonge beten zich uiteindelijk stuk op de doelman van VV Annen.

Na afloop waren alle spelers nog een lange periode op het veld te vinden voor foto’s en handtekeningen. De kop is er af. Aanstaande zaterdag speelt FC Groningen om 15.00 uur in Onstwedde de volgende oefenwedstrijd. Onstwedder Boys is dan de tegenstander. Kaarten zijn te koop via Onstwedder Boys.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Beukers, Rente, Balker, Peersman, Schreuders, Oratmangoen, Irandust, Kruger, Slor, Van Veen.

Opstelling tweede helft: Jurjus, Van Gelderen, Blokzijl, Musampa, Määttä; Pelupessy, Valente, Turay, Van Bergen, De Jonge, Postema.