string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Gestaakt duel met N.E.C. dinsdag uitgespeeld zonder publiek.

Zondag 23 april 2023 om 13:30

Het thuisduel met N.E.C., dat zaterdagavond in de 18e minuut werd gestaakt, wordt aanstaande dinsdag 25 april in Euroborg uitgespeeld. Het aanvangstijdstip van de 72 resterende minuten is om 15.00 uur. De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek wordt uitgespeeld. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van het staken van de wedstrijd. De stand was nog 0-0.

De wedstrijd werd gestaakt nadat de assistent-scheidsrechter werd geraakt door een beker met vloeistof die uit het publiek werd gegooid. In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB, gericht op de veiligheid op het veld, staat dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter besluit om direct de wedstrijd definitief te staken.

Bij een gestaakte wedstrijd is het aan het competitiebestuur betaald voetbal om vast te stellen wat met het restant van de wedstrijd moet worden gedaan. Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel als mogelijk op het veld moeten worden beslist. In die lijn heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten dat FC Groningen – N.E.C. zal worden uitgespeeld.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente

1 dag geleden

Oud-voorzitter Jaap van der Linde overleden

2 dagen geleden

Open Dag FC Groningen op zaterdag 3 augustus