string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Geslaagde sportmedische bijeenkomst Amateurconvenant.

Woensdag 11 december 2013 om 11:13

Afgelopen maandagavond werd de aftrap verricht van een interactieve bijeenkomst voor sportverzorgers en fysiotherapeuten van partners van het Amateurconvenant FC Groningen. Ruim tachtig sportverzorgers en fysiotherapeuten van verschillende convenantpartners waren in Euroborg aanwezig om kennis te delen.

Het Amateurconvenant FC Groningen wilde met de sessies sportverzorgers en fysiotherapeuten een leerzame avond aanbieden, waarbij specifieke kennis werd opgedaan en de onderlinge banden werden onderhouden en versterkt. In samenwerking met de medische staf van FC Groningen en Lopharm B.V. werd invulling gegeven aan kennisdeling op sportmedisch gebied. Lopharm B.V. is trotse partner van het Amateurconvenant en de sportmedische leverancier van FC Groningen.
Sportverzorger
Namens FC Groningen verwelkomde medewerker Niek Hollewand alle deelnemers en gaf hij een korte presentatie over het Amateurconvenant. Henk Hagenauw, al jarenlang sportverzorger bij de Trots van het Noorden, vertelde over zijn werkzaamheden en rijke ervaringen. De voorbereidingen, die getroffen moeten worden voor trainingen en wedstrijden, nemen veel tijd in beslag, zo lichtte Hagenauw toe aan de toehoorders.
Na het verhaal van Hagenauw werd de groep opgesplitst. De ene groep kreeg een rondleiding door Euroborg, die werd verzorgd door Hagenauw samen met zijn collega Wouter van den Berg – manueel therapeut bij FC Groningen – waarbij uiteraard ook de medische ruimtes in de catacomben van het stadion werden bezocht. Het andere deel van de groep ging met sportfysiotherapeut Peter Eppinga dieper in op de materie rond enkelblessures.
Conclusie
Ernst Söllner van Lopharm B.V. trok de conclusie dat de aftrapbijeenkomst een passend vervolg zou moeten krijgen. Hollewand concludeerde dat er op sportmedisch gebied volop perspectief is voor duurzame kennisdeling. Middels een enquête werd de mening van de  aanwezigen gepeild, waarbij kon worden aangegeven op welk gebied zij meer kennis zouden willen krijgen en delen. Wilco Plantenga, verzorger van TLC en fysiotherapeut in opleiding, zei over de sportmedische bijeenkomst: “Ik zie het als een mooie aftrap en vond het een interessante avond, ik kijk uit naar het vervolg!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen