‘Genieten van de sfeer’

19 februari 2019

In de 709de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de 1-0 thuisoverwinning op Feyenoord, kijkt hij vooruit naar het uitduel met NAC Breda, komende zaterdagavond, en benoemt hij diverse activiteiten van de FC Groningen Junior Club tijdens de voorjaarsvakantie.

“We hebben afgelopen zondag een prachtige voetbalmiddag beleefd. In een goed bezet Hitachi Capital Mobility Stadion was de ploeg van trainer Danny Buijs negentig minuten lang de baas over Feyenoord en dat mag tamelijk uniek heten. De ontlading en het enthousiasme na het laatste fluitsignaal was enorm. De twintigduizend toeschouwers beloonden de ploeg met een klaterend applaus. Het enige minpuntje – als je daarover al mag spreken – was dat de score met 1-0 aan de lage kant bleef. Het overwicht en het aantal kansen van FC Groningen was veel groter dan de uitslag mogelijk doet vermoeden. En dat op een manier zoals het Groningen-publiek de ploeg graag ziet spelen. Alles en iedereen op en rond de club ging zondagmiddag trots als een pauw huiswaarts.”
 
Online veiling wedstrijdshirts
“De wedstrijdshirts van afgelopen zondag worden geveild via MatchWornShirt. Bieden kan via MatchWornShirt (https://matchwornshirt.com/club/7) tot donderdagmiddag 14.30 uur. De opbrengst van de shirts komt ten goede aan de opleiding van FC Groningen. Te zien was dat Kaj Sierhuis zijn shirt na afloop aan een supporter in het publiek gaf. Het shirt dat via MatchWornShirt wordt aangeboden is het wedstrijdshirt dat Sierhuis in de eerste helft tegen Feyenoord droeg. Hij heeft in de rust een ander shirt aangetrokken, wat hij na afloop dus weggaf.”
 
EHBO-inzet
“Afgelopen zondag zijn veel supporters voorafgaande aan de wedstrijd getuige geweest van een EHBO-inzet op vak H. Een FC Groningen-supporter is na een reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis. De familie - en ook wij als club - spreken onze waardering uit voor de inzet van de hulpverleners en de medewerking van de overige supporters in het stadion. Respectvol was het applaus dat klonk toen de supporter van de tribune werd gedragen. Vanzelfsprekend zijn veel mede-supporters nieuwsgierig hoe het met meneer gaat. Na overleg met de familie kunnen wij mededelen dat meneer nog steeds voor behandeling in het ziekenhuis ligt.”
 
Kaartverkoop
“In de dagen en weken voorafgaand aan het thuisduel met Feyenoord heeft de afdeling Supporterszaken regelmatig vragen gekregen waarom er voor deze wedstrijd een seizoen- of clubcard nodig was om toegangskaarten aan te schaffen. Wij vinden dat ons stadion voor iedereen toegankelijk moet zijn en hechten veel waarde aan het feit dat er voor het aanschaffen van kaarten geen restricties gelden. De praktijk heeft ons in de afgelopen jaren echter geleerd dat met name bij onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord er buitenproportioneel veel supporters van de Rotterdamse club plaatsnemen in de thuisvakken. Onze supporters vinden dit niet prettig en om dit zoveel mogelijk tegen te gaan, is er dus voor gekozen om bij deze wedstrijd een clubcard verplichting te hanteren.”
 
Spannend
“We mogen momenteel genieten van de sfeer rond FC Groningen. Rond de winterstop zag het er allemaal nog heel anders uit. Sinds de hervatting van de Eredivisie hebben we vier van de vijf competitiewedstrijden gewonnen en dat hadden we vooraf niet durven dromen. De sfeer rond de club is positief en de goede resultaten geven vertrouwen. Het blijft echter zaak de stijgende lijn verder door te trekken. Een blik op de ranglijst leert immers dat de afstand naar plek 16, een positie waarbij je op het eind van het seizoen veroordeeld bent tot promotie/degradatie play-offs, slechts drie punten is. Het is ongemeen spannend in de Eredivisie en dat zal ongetwijfeld nog wel een tijdje zo blijven.”
 
“Zaterdagavond kunnen we goede zaken doen door met een resultaat uit Breda terug te keren. Traditioneel is het ‘Avondje NAC’ lastig voor veel tegenstanders, maar wij weten ons gesteund door én de resultaten van de laatste weken én de al meer dan vierhonderd meereizende supporters. En dit terwijl de kaartverkoop voor het uitduel met NAC Breda nog loopt.”
 
Activiteiten
“Het is voorjaarsvakantie en dit betekent traditiegetrouw dat de FC Groningen Junior Club tal van activiteiten organiseert voor haar leden. Vandaag (dinsdag – red.) werd het Hitachi Capital Mobility Stadion druk bezocht door Junior Clubleden en hun familie. Zij kregen een kijkje achter de schermen; van de skyboxen tot het gastenvak en van de kleedkamer tot de persruimte.”
 
“Komende donderdag staat er Techniek Training op het programma bij het Indoor Sports Centre. Voor de oudere leden, de Green White Bengels, wordt donderdagmiddag een FIFA19-gametoernooi georganiseerd. Deelnemers maken kans op een Golden Ticket voor de eSports Cup finale op zondag 26 mei in Hitachi Capital Mobility Stadion.”
 
Voetbalplaatjes ruilbeurs
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in samenwerking met Albert Heijn een ruilbeurs georganiseerd. Mis jij nog een paar voetbalplaatjes voor je album? Kom dan vanaf 13.30 uur naar de voetbalplaatjes ruilbeurs op de omloop van het Hitachi Capital Mobility Stadion. Iedereen is welkom. De toegang is via ingang 1. De ruilmiddag duurt tot 16.30 uur.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws