Gelijkspel in Euroborg tussen FC Groningen en NAC Breda.

Zondag 07 april 2024 om 14:12

FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda gelijk gespeeld, 1-1. Bij rust was er nog niet gescoord in Euroborg. In de tweede helft kwamen de gasten op een voorsprong via Manel Royo. Johan Hove maakte gelijk voor de FC. Nils Eggens, spits uit de FC Groningen Opleiding, debuteerde als invaller voor de Trots van het Noorden.

De Noordtribune liet er in een ramvolle Euroborg – er waren 21.583 supporters aanwezig – geen misverstand over bestaan, alle FC-supporters stonden zondagmiddag wederom volledig achter groen-wit. Een schitterend vlaggenspektakel leverde een fraai en sfeervol beeld op.

Een eerste helft met weinig gevaarlijke momenten voor beide goals volgde. Laros Duarte zag na ruim tien minuten spelen zijn schot van buiten het strafschopgebied naast gaan. Johan Hove schoot na twintig minuten spelen van buiten de zestienmeter wel tussen de palen. De Noor drukte een afgeslagen voorzet af richting de rechterhoek, maar NAC-keeper Tein Troost ging gestrekt naar de hoek en redde knap.

Aan de andere kant stond keeper Hidde Jurjus tien minuten voor het einde van de eerste helft op zijn post toen Matthew Garbett het doel van de FC onder vuur nam. Jurjus bokste het harde schot over het doel. Hoewel de FC aandrong van de zijkanten was de 0-0 tussenstand een logische.

NAC Breda zette de FC vroeg in de tweede helft op achterstand. De bezoekers kregen na drie minuten spelen in het tweede bedrijf een strafschop. Hoewel Jurjus de penalty stopte, was in het in de aanval die volgde op de rebound wel raak voor de ploeg uit Breda. Manel Royo kopte een voorzet bij de tweede paal binnen, 0-1.

De FC moest op zoek naar de gelijkmaker en bij de eerste echte grote kans voor de Trots van het Noorden was het direct raak. Hove was voor rust al de FC’er die het dichtste bij een doelpunt was. Na de pauze rondde de Noor een scherpe voorzet van Marco Rente vakkundig af, 1-1.

De ploeg van trainer Dick Lukkien ging op zoek naar meer. Met Noam Emeran en Rui Mendes kwamen er twee frisse aanvallers in het veld. Zij vervingen Luciano Valente en Laros Duarte. De Fransman was gevaarlijk met een voorzet op spits Romano Postema, maar de topscorer van de FC kon niet afdrukken. In de absolute slotfase debuteerde Nils Eggens voor de Trots van het Noorden, maar ook de spits uit de eigen Opleiding kon de stand niet meer veranderen. Het eindigde in Euroborg in een 1-1 gelijkspel.

FC Groningen wordt volgende week zondag – 14 april – in Venlo gesteund door een uitverkocht uitvak in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Het eerstvolgende thuisduel is op zaterdag 20 april met Cambuur, de aftrap is om 21.00 uur.

Voor de resterende thuiswedstrijden in de competitie geldt een clubcardverplichting. FC Groningen kiest in de beslissende fase van de competitie voor geregistreerde kaartverkoop zodat op de thuisvakken in Euroborg daadwerkelijk FC-supporters zitten. Seizoenkaart- en clubcardhouders kunnen voor het duel met Cambuur maximaal twee kaarten (bij)kopen. Tickets zijn te koop via https://tickets.fcgroningen.nl.