Geen publiek in Euroborg, ESPN zendt restant duel met N.E.C. live uit.

Dinsdag 25 april 2023 om 09:50

FC Groningen speelt vanmiddag om 15.00 uur het restant van de wedstrijd tegen N.E.C. in Euroborg. De lokale autoriteiten hebben besloten dat er geen publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Het duel werd afgelopen zaterdag in de 18e minuut gestaakt bij een 0-0 tussenstand. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur live te volgen op ESPN 1.

Het stadion zal vanaf 13.00 uur niet meer toegankelijk zijn voor publiek. Het competitieduel met N.E.C. werd afgelopen zaterdag na 18 minuten spelen definitief gestaakt nadat een 18-jarige jongeman een plastic beker met vloeistof richting het veld gooide en daarbij de assistent-scheidsrechter raakte. In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB is bepaald dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter de wedstrijd direct definitief dient te staken.

De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek wordt uitgespeeld. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van het staken van de wedstrijd. De stand was nog 0-0. De wedstrijd zal worden hervat met een vrije trap voor de bezoekers aan de zijlijn, aan de linkerkant van de helft van N.E.C., ongeveer 10 meter vanaf de achterlijn.

FC Groningen moest zaterdag al één van de wisselmogelijkheden gebruiken nadat Jetro Willems naar de kant ging en werd vervangen door Nordin Musampa. De resterende 72 minuten voetbal zullen vanaf 15.00 uur live te volgen zijn via ESPN 1.