string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Geen FC Groningen-supporters mee naar Sittard.

Donderdag 20 december 2018 om 17:01

De burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen heeft op advies van de burgemeester en politie van Groningen laten weten dat er zaterdag geen FC Groningen-supporters welkom zijn bij de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Veiligheidsredenen liggen ten grondslag aan dit besluit van Sjraar Cox.

FC Groningen betreurt de gang van zaken ten zeerste, maar begrijpt en respecteert de beslissing van de Limburgse burgervader, die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in zijn gemeente. FC Groningen vindt het heel spijtig dat de ploeg zaterdagavond niet kan worden aangemoedigd door eigen supporters, maar de Trots van het Noorden begrijpt heel goed dat de burgemeester van Sittard-Geleen de verantwoordelijkheid draagt voor de veiligheid in zijn stad en rond het stadion van Fortuna.
 
Reactie
“De burgemeester van Sittard-Geleen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en die kunnen wij alleen maar respecteren,” zegt algemeen directeur Hans Nijland in een reactie op het besluit van burgemeester Cox. “Hoe vervelend en rigoureus dit besluit ook is, wij onderschrijven het. Het is een nederlaag voor het voetbal en alle goedwillende supporters, maar de veiligheid van mensen staat te allen tijde voorop.”
 
Geld terug
De bijna vierhonderd supporters van FC Groningen, die reeds in het bezit zijn van een kaart voor de autocombi of FanTour van de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard, krijgen hun geld terug. Bij kaarten die online zijn besteld, wordt het geld teruggestort op de rekening. Supporters die een kaart hebben aangeschaft in de FanCorner kunnen een mail met hun contactgegevens sturen naar supporterszaken@fcgroningen.nl en de club zal daarna voor de afhandeling zorgen.

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen