string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Geen De Leeuw, Hoesen vraagteken voor duel met ADO.

Vrijdag 27 februari 2015 om 15:48

Waar de puzzel voor trainer Erwin van de Looi vorige week in de achterhoede lag, is deze week de invulling van de voorhoede nog allerminst zeker voor de hoofdtrainer. Topscorer Michael de Leeuw is tegen ADO Den Haag niet inzetbaar, achter de naam van Danny Hoesen staat een vraagteken.

De Leeuw viel vrijdagochtend op de training uit met een blessure aan zijn hamstring. Een uur later vertelde trainer Van de Looi tijdens het wekelijkse perspraatje dat de FC zondag niet kan beschikken over de topscorer. “We moeten het doen zonder De Leeuw. Hij is vrijdagochtend met hamstringklachten afgehaakt en is er zondag helaas niet bij. Over de aard van de blessure is op dit moment – zo kort na de training – nog niet zoveel te zeggen. Het missen van De Leeuw is uiteraard een flinke aderlating, maar ook daar zullen we uitkomen.”
Vervanger
De oefenmeester noemde Danny Hoesen als één van de logische vervangers voor De Leeuw, maar de Limburgse spits trainde de afgelopen dagen niet mee met de groep. “Hoesen is een twijfelgeval. Hij heeft woensdag tijdens de training een tik op zijn knie gekregen en heeft donderdag en vrijdag niet buiten getraind. Hopelijk is hij morgen (zaterdag – red.) wel op het trainingsveld aanwezig.”
Van de Looi kon nog niet zeggen hoe groot de kans is dat Hoesen zondag klaar is voor het duel met ADO Den Haag. “Danny heeft gewoon tot woensdag voluit getraind, dus dat hoeft geen probleem te vormen. Hij blijft daarom voor ons een reële optie. Er is niets kapot in zijn knie, maar hij heeft last van een kneuzing. Mocht Hoesen niet fit genoeg blijken, dan hebben we met Nick van der Velden, Dino Islamovic of Juninho Bacuna nog genoeg andere mogelijkheden.” 
Niet beschikbaar
Van de Looi kan net als vorige week in Heerenveen tegen ADO niet beschikken over de geblesseerden Jarchinio Antonia, Tom Hiariej, Lorenzo Burnet en Nick Bakker. Johan Kappelhof sluit maandag weer bij de groep aan, nadat de verdediger vanwege het overlijden van zijn vader enkele dagen bij zijn familie verbleef.
Van de Looi over het afscheid en de uitvaart: “Maandag was een gedeelte van de groep aanwezig bij de condoleance en op dinsdag zijn we met de staf en een grote groep spelers bij de uitvaart geweest. Het was een verdrietige dag, maar er is op een waardige manier afscheid genomen van de vader van Johan. Het was mooi dat zo’n grote groep spelers aanwezig was om Johan te steunen en dat heeft hem ook een goed gevoel gegeven.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren