string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Geëmotioneerde Nevland: ‘Trots en dankbaar’.

Vrijdag 21 december 2012 om 11:16

Direct na de warming up van FC Groningen voor de bekerwedstrijd tegen Ajax was er donderdagavond op het veld een eerbetoon aan Erik Nevland voor zijn actieve carrière. De voormalige Noorse spits speelde tussen november 2004 en januari 2008 114 officiële wedstrijden voor FC Groningen en was in die periode de absolute publiekslieveling. Een uitverkochte Euroborg zag een geëmotioneerde Nevland.

Nevland beëindigde op zondag 18 november zijn loopbaan bij Viking Stavanger en was donderdagavond samen met zijn vrouw en drie kinderen eregast bij de bekerwedstrijd. Nevland werd op het veld toegesproken door algemeen directeur Hans Nijland en kreeg uit handen van zijn voormalige teammanager Theo Huizinga als herinnering aan zijn afgesloten carrière een mooi aandenken: een beeltenis met foto’s van de vier clubs waarvoor Nevland speelde: Viking Stavanger, Manchester United, Fulham en natuurlijk FC Groningen.
Bijzonder
Nevland had het, eenmaal terug op het veld waar hij met de FC sportieve successen kende, zwaarder dan gedacht. “Ja, ik was inderdaad wat emotioneel. Het deed me wel wat om weer op het veld te staan. Het is bijzonder als je al afscheid hebt genomen en toch weer in het stadion een ereronde mag maken en iedereen mag bedanken. Ik waardeer het enorm dat ik dit mocht doen.”
Nevland vertelt dat manager technische zaken Henk Veldmate hem een jaar geleden al uitnodigde. “Maar omdat ik zelf nog speelde, was het moeilijk een geschikt moment te vinden. Toen ik vorige maand mijn laatste wedstrijd speelde, kreeg ik opnieuw een uitnodiging en deze keer lukte het wel.”
Weerzien
Voor Nevland was het een weerzien met veel oud bekenden. “Ik heb niet met veel jongens uit deze selectie gespeeld, maar er zijn nog steeds veel dezelfde mensen uit mijn periode in Groningen werkzaam bij de club. Daarnaast kwam ik Martin Drent, Gibril Sankoh en Paul Matthijs tegen. Dat was heel leuk. Net als Theo Huizinga, natuurlijk. Het was mooi om juist van hem een cadeau te mogen ontvangen. Ik weet niet precies hoe ik mijn gevoel moet omschrijven, maar ik ben heel trots en heel dankbaar.”

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen