string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Garcia terug in selectie; Van de Laak nog vraagteken.

Vrijdag 14 november 2008 om 13:25

Door de bekerontmoeting van afgelopen woensdag had de selectie van FC Groningen vandaag (vrijdag – red.) vrijaf. Zaterdagochtend is de laatste training voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, waarvoor nog kaarten beschikbaar zijn in Vak PP. Gonzalo Garcia keert terug bij de selectie.

Evgeniy Levchenko, Sepp De Roover en Jeroen Veldmate zijn nog niet voldoende hersteld en zijn er op z’n vroegst pas weer bij in de uitwedstrijd tegen Willem II van volgende week. De inzetbaarheid van Koen van de Laak is nog een vraagteken. De aanvallende middenvelder kreeg een tik op de heup in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam en wordt zaterdag getest.
Onverdiend
Trainer Ron Jans was woensdag allerminst tevreden over de eerste helft tegen Telstar. “We stonden in de rust met 1-0 voor, maar dat was onverdiend. We hadden het moeilijk in de opbouw. Gelukkig hadden we de effectiviteit van Powel en twee fantastische reddingen van doelman Luciano. In de rust hebben we een tactische omzetting gedaan van 4-3-3 naar 4-4-2 en binnen zeven minuten hebben we de wedstrijd op slot gedaan: 0-3. We zitten nu bij de laatste zestien en spelen uit tegen NAC. Het bekertoernooi begint in Nederland eigenlijk pas echt te leven bij de kwartfinales en daar zijn we nog één stap van verwijderd.”
Niet onderschatten
Zondag is alles weer gericht op de volgende competitie-ontmoeting. “Tegen Sparta was het na de pauze nog wat minder, maar tegen FC Volendam wisten we de score uit te bouwen en bovendien hebben we opnieuw geen tegengoals geïncasseerd. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Hoewel De Graafschap ook een ploeg is uit het rechterrijtje, zullen we hen zeker niet onderschatten. Vorig jaar wisten ze ons immers nog te verrassen en scoorde een zekere Berry Powel in Euroborg voor zijn oude club De Graafschap. Maar je ziet toch vaak dat een promovendus in het tweede seizoen meer moeite heeft de aansluiting met de middenmoot te vinden. Uit tegen FC Volendam hadden ze het bijvoorbeeld vrij moeilijk en dat is voor hen toch een directe concurrent.”
Heel gemeen
Trainer Henk van Stee van De Graafschap mist diverse spelers door blessures. “Alleen ga ik nooit uit van wat ik niet heb, maar van wie er wel bij zijn. In Euroborg wordt het niettemin natuurlijk hartstikke moeilijk. Op voorhand zal 99 procent van de voetbalkenners ons op verlies zetten voor de wedstrijd tegen FC Groningen, maar wij willen toch heel gemeen een resultaat zien te halen. Er zit lef in de ploeg van Groningen. Alle spelers durven te voetballen en willen graag aanvallen. Zeker in de thuiswedstrijden gaat dat met opportunistisch voetbal gepaard. Zo wordt snel de diepte in het spel gezocht en omdat de selectie natuurlijk uitstekende spelers kent, komen er ook steeds verschillende jongens in scoringspositie. Als je lef hebt, gebeurt er wat.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’