string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Garcia en Granqvist debuteren in Garmerwolde; FC wint met 8-0.

Woensdag 16 juli 2008 om 22:15

FC Groningen heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2008/2009 winnend afgesloten. Tegen zaterdagvierdeklasser v.v. GEO werd het 0-8 na een 0-5 stand in de pauze. Berry Powel was met drie treffers topscorer van de avond.

In de eerste helft liet trainer Ron Jans traditioneel de spelers in actie komen die ook afgelopen seizoen al onder contract stonden bij de FC. Zo moesten de 2.500 toeschouwers nog een uurtje langer geduld hebben, voordat ze de nieuwe aanwinsten Gonzalo Garcia en Andreas Granqvist in actie zagen. De derde nieuweling, Femi Ajilore, meldt zich pas eind augustus in Groningen in verband met de deelname aan de Olympische Spelen met zijn vaderland Nigeria.

Van de overige 23 spelers in de eerste selectie kwamen doelmannen Gijs Koopmans en Luciano da Silva niet in actie, net als het geblesseerde trio Martijn Meerdink, Tom Hiariej en Matias Cahais. Na de pauze kwamen zeven verse krachten in het veld.

In Garmerwolde vielen vijf treffers binnen een tijdsbestek van twintig minuten. Berry Powel scoorde er drie en was bovendien aangever van de eerste treffer van Marcus Berg. Berg scoorde de vijfde via een GEO-verdediger. Ook werden twee doelpunten van Berry Powel nog afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de tweede helft wist de in het paars spelende FC de score niet te verdubbelen tot dubbele cijfers. Driemaal vonden de gasten het net (2x Lovre, 1x Matavz) en in de laatste twintig minuten van de wedstrijd hield GEO knap stand, ondanks een reeks van uitgespeelde mogelijkheden. Zo bleef de teller voor Groningen steken op acht.

Opstelling FC Groningen

Van Loo; De Roover (46’ Sankoh), Svejdik, Veldmate, Stenman (46’ Granqvist); Matthijs (46’ Holla), Van de Laak (46’ Nijland), Levchenko (46’ Metaj), Lovre; Berg (46’ Matavz), Powel (46’ Garcia).

Scoreverloop: 16’ Berg 0-1, 21’ Powel 0-2, 30’ Powel 0-3, 33’ Powel 0-4, 34’ Berg 0-5; 50’ Lovre 0-6, 67’ Lovre 0-7, 69’ Matavz 0-8.
Toeschouwers: 2.500
Scheisrechter: Kiel

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven