string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ga jij in het Paasweekend naar het Zeehondencentrum?

Dinsdag 16 april 2019 om 16:22

De Junior Club van FC Groningen werkt samen met het Zeehondencentrum. Hartstikke leuk, want leden van de Junior Club ontvangen 50% korting op het entreekaartje. Op vertoon van jouw ClubClub scoor je deze korting.

OPENINGSTIJDEN
Kom zeehonden kijken in Pieterburen! Het Zeehondencentrum is tijdens het paasweekend van maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie, de evenementenkalender en tickets op www.zeehondencentrum.nl.
 
PAASWEEKEND (20 t/m 22 april)
10.30 uur: Rondleiding met gids*
11.00 uur: Presentatie bij de zeehonden (gratis activiteit)
11.30 uur: Rondleiding met gids*
14.00 uur: Rondleiding met gids*    
15.00 uur: Presentatie bij de zeehonden (gratis activiteit)
* €3,50 p.p. reserveren kan door hier te klikken of aan de balie van het Zeehondencentrum
Onze medewerkers staan de hele dag klaar om u leuke, interessante verhalen en informatie over zeehonden aan te bieden.
 
OMSCHRIJVING ACTIVITEITEN
Rondleiding met gids
Met een gids maak je een rondgang achter de schermen van het Zeehondencentrum. De gids neemt je mee naar onder andere de viskeuken, langs de operatiekamer naar de intakeruimte waar de zeehonden worden binnengebracht en je komt dichter bij de dieren in de buitenbaden. Je kunt tijdens deze rondleiding eventjes achter de deuren kijken die anders voor het publiek gesloten blijven.
 
Presentatie bij de zeehonden
Wil jij weten waarom de zeehonden in de opvang terecht zijn gekomen en in welke fases ze verblijven? Twee keer per dag staat een medewerker bij een zeehondenverblijf klaar om je meer te vertellen over de zeehonden die je daar ziet en hoe het opvangen van zeehonden werkt.
 
OVERIGE ACTIVITEITEN

21 april: Workshop Pasteltekenen 
Kijk je graag naar zeehonden en ben je creatief? Dan is dit leuk om te doen tijdens je bezoek aan het Zeehondencentrum! Met soft pastel maak je onder deskundige begeleiding van een echte kunstenares een mooi schilderij van een zeehond. Voor alle leeftijden, €5,00 per persoon.

21 april: Beach Cleanup Lauwersoog
Ga zondag 21 april mee met het team van Zeehondencentrum Pieterburen om mee te helpen bij het opruimen van de havenmond en de visserijhaven van Lauwersoog. Om 14:00 uur kun je je melden op het startpunt van de Beach Cleanup. Kijk voor meer informatie op www.zeehondencentrum.nl/activiteiten.​
 
22 april: Workshop Zeemansknopen
Hoeveel knopen zijn er eigenlijk? Waar wordt touw van gemaakt? Maken alleen mensen knopen of ook dieren? Waarvoor dienen al die knopen? Wie maakt knopen en met welk doel? Kom naar de knoopworkshop en je krijgt antwoord op al deze vragen. Leer zelf een aantal knopen leggen en maak je eigen sailors whisk (handveger), armband of allemanseindje! Voor alle leeftijden, deelname is gratis.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga