string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Fysiektrainer Voorintholt maakt ‘droomtransfer’.

Donderdag 15 december 2022 om 10:00

Jarno Voorintholt gaat FC Groningen per 1 maart van het volgende jaar verlaten. De 35-jarige fysiektrainer van de Trots van het Noorden maakt de overstap naar wielerformatie Team Jumbo-Visma. Voorintholt spreekt van een ‘droomtransfer’, een kans die hij niet wil laten liggen.

Jarno Voorintholt is sinds 2014 verbonden aan FC Groningen. Voorintholt, die als fysiektrainer sinds dit jaar de functie heeft van coördinator fysieke ontwikkeling, heeft FC Groningen gevraagd mee te werken aan een tussentijdse overstap naar Team Jumbo-Visma. “Voor mij is dit een droomtransfer, waarbij ik op internationaal niveau ga werken met Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard en de nummer 1 wielerploeg van de wereld. Vergelijk het met een speler van FC Groningen die de overstap naar een internationale topclub kan maken. Ik had en heb het ontzettend naar m’n zin bij FC Groningen en dacht helemaal niet aan een tussentijds vertrek, maar nu deze onverwachte kans langskomt, heb ik gevraagd of hierover te praten viel. Ik ben heel blij dat FC Groningen mij deze overstap gunt.”

Jarno spoort aan

FC Groningen heeft al geanticipeerd op het aanstaande vertrek van Voorintholt. Per 1 januari 2023 komt fysiektrainer Jacco van Olst over van PEC Zwolle. Hij tekent bij de Trots van het Noorden een overeenkomst voor tweeënhalf jaar, tot medio 2025.

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Sven Bouland wint titel ‘Strijder van het Jaar’

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding