Freestyler Tom Vegter gaat een dag op pad met Oldstars FC Groningen

2 mei 2018

In aanloop naar het HANNN Walking Football Festival op 25 mei ging freestyle voetballer Tom Vegter een dag op pad met de Oldstars van FC Groningen. Eén is ding duidelijk na de dag met de Oldstars: je bent nooit te oud om te sporten!

Wat is Walking Football?
Walking Football is een variant op het regulieren voetbal en is afkomstig uit Engeland. Er mag hier o.a. alleen gewandeld worden. Dit spelregels zijn zodanig aangepast om blessures te voorkomen en iedereen te laten genieten van het spel. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keeper. Dit vraagt om veel positiespel, dus een ideale manier voor mensen, die lang niet hebben gevoetbald of op latere leeftijd willen beginnen met voetbal.

FC Groningen OldStars
Met OldStars wil FC Groningen in de Maatschappij in samenwerking met haar partners, HANNN, Menzis, Van Boxtel Hoorwinkels, het Nationaal Ouderenfonds en Huis voor de Sport Groningen, 60-plussers in het verzorgingsgebied van FC Groningen bewust maken van een actieve leefstijl en daarnaast de sociale contacten van deelnemers bevorderen.

Hoe kan je aansluiten?
De OldStars van FC Groningen worden ingezet als ambassadeurs om ook amateurclubs te motiveren zelf een OldStars-team te starten. Er worden momenteel vele voetbalverenigingen bezocht om ook bij deze clubs het Walking Football te introduceren. Meedoen bij een voetbalvereniging in de buurt? Bekijk de website van FC Groningen in de Maatschappij en neem contact op met Stichting FC Groningen in de Maatschappij: maatschappelijk@fcgroningen.nl

Of kom op vrijdag 25 mei a.s. van 13.00 – 17.00 kijken tijdens de 3de editie van het HANNN Walking Football Festival op Sportpark Kardinge, Bieskemaar 9 te Groningen.

Laatste nieuws