string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Franse uitdaging voor Noam Emeran.

Woensdag 20 maart 2024 om 18:00

In de serie “JOS VS …” neemt Jos Hooiveld, de teammanager van de eerste selectie, samen met spelers van FC Groningen deel aan uitdagende uitdagingen. Nadat Hooiveld vorige week is verslagen door Leandro Bacuna, is hij vastberaden om deze challenge te winnen. De Franse aanvaller Noam Emeran is zijn tegenstander. Samen gaan ze een echt Frans spel spelen genaamd Petanque, ook bekend als jeu de boules. Deze vierdelige videoserie is mede mogelijk gemaakt door mobiliteitspartner Century Autogroep.

De heren vertrekken in een stijlvolle auto naar de locatie van de volgende challenge, BOEL, de jeu-de-boulesbar van Groningen. Tijdens de rit delen ze verschillende verhalen. Emeran bespreekt zijn ervaringen in Groningen, zowel op als buiten het veld, en blikt terug op zijn tijd bij Manchester United, waar hij eerder deel uitmaakte van de jeugdopleiding. Hij werd door Manchester gescout toen hij speelde bij de Franse club Amiens SC.

Terwijl Hooiveld jeu de boules al van jongs af aan speelt, lijkt Emeran als echte Fransman bijna voorbestemd te zijn voor dit spel. Petanque – zoals de Franse benaming luidt – is een traditioneel Frans spel waarbij spelers proberen metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein doelballetje, het ‘but’, te gooien. Het is een spel dat zowel behendigheid als strategie vereist.

Hooiveld en Emeran strijden om elke millimeter, wat de wedstrijd extra spannend maakt omdat de heren aan elkaar gewaagd zijn. Tijdens een korte pauze in het spel vertelt Emeran over zijn ideale versie van zichzelf en doet hij een opvallende belofte: als de club dit seizoen promoveert, zal hij zijn haar groen verven.

Deze videoserie wordt mede mogelijk gemaakt door onze mobiliteitspartner, Century Autogroep. In deze serie gaat Jos Hooiveld op pad met verschillende selectiespelers, waarbij steeds een nieuwe uitdaging op hen wacht. Heb je de tweede aflevering met Bacuna gemist? Bekijk het hier terug.

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard