string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Fledderus verrast grote publiek met aantrekken Leeuwenburgh.

Vrijdag 16 april 2021 om 15:59

Peter Leeuwenburgh staat vanaf het seizoen 2021/2022 onder de lat bij FC Groningen. Hij is de opvolger van Sergio Padt, die na zeven seizoenen de Trots van het Noorden gaat verlaten voor een buitenlands avontuur bij het Bulgaarse Ludogorets. Leeuwenburgh bewandelt juist de omgekeerde weg en komt op 27-jarige leeftijd vanuit Zuid-Afrika voor het eerst in beeld als keeper in de Eredivisie.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft toe dat het geen gemakkelijke opdracht is om Sergio Padt op te volgen en legt uit hoe FC Groningen bij Leeuwenburgh is uitgekomen in de zoektocht naar een nieuwe keeper. “We hebben intern een heel uitvoerig traject gevolgd. Sinds we weten dat Sergio Padt na dit seizoen voor een buitenlands avontuur kiest bij Ludogorets, hebben we ons huiswerk – wat we voor de keepersposities al aan het maken waren – geïntensiveerd. Wij weten dat het geen gemakkelijke opgave is om een doelman van het kaliber van Sergio te vervangen. We hebben daarbij vooral gekeken naar de situaties waarmee een keeper bij FC Groningen vaak te maken krijgt. We hebben heel veel keepers langs die meetlat gelegd en onze scouting en trainer Sascha Marth hebben daar een grote en belangrijke bijdrage in gehad. Uiteindelijk hebben we van een longlist toegewerkt naar een shortlist, waarover je vervolgens intern in discussie gaat met elkaar over de plussen en minnen.”

Met bal voor beeld Van Leeuwen

Volgens Fledderus voldoet Leeuwenburgh aan het opgestelde profiel. “Peter heeft een mooie lengte, kan goed meevoetballen, is rustig en stabiel en coacht zijn teamgenoten goed. Wij vinden het ook een pré dat Peter een Nederlandse jongen is. Bij het grote publiek zal hij mogelijk wat minder bekend zijn, doordat hij de laatste jaren bij Cape Town City speelde. Daar heeft Peter zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld. Wij hadden vanuit onze data-analyses en de video’s die we hebben bekeken een goed beeld gekregen van zijn kwaliteiten. Maar wij willen uiteindelijk toch ook graag met eigen ogen zien, hoe dit er live uitziet. Vanwege beperkingen was dit lange tijd niet mogelijk. De afgelopen periode ben ik zelf tien dagen in Kaapstad geweest om trainingen en twee wedstrijden van Peter te zien en heb ik uitgebreid met hem en mensen in het werkveld kunnen praten om een goed beeld van hem te krijgen. Daarin heeft hij een uitstekende indruk gemaakt. Peter is erop gebrand om in de Eredivisie te laten zien wat voor goede keeper hij is. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hem dat bij FC Groningen gaat lukken.”

Met shirt nummer 1

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’