Fledderus: ‘Het wordt in meerdere opzichten een spannende maand’

3 augustus 2022

FC Groningen begint zondagmiddag om 12.15 uur met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam aan het Eredivisieseizoen 2022/2023. Met nieuwe gezichten in de selectie en een nieuwe technische staf is er veel veranderd bij de Trots van het Noorden. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus laat zijn licht schijnen op de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen én deelt de laatste stand van zaken op de transfermarkt.

Fledderus Maatta

Mark-Jan Fledderus is bij veel wedstrijden en trainingen in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen aanwezig geweest om het nieuwe proces dat is ingezet goed te kunnen monitoren. Zo laat de technisch directeur weten niet te zijn geschrokken van de 6-1 nederlaag in Bremen en dat hij evenmin de polonaise liep na de 2-1 overwinning van afgelopen weekend tegen Osasuna. “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij het duidelijk is dat veel dingen nieuw zijn. Voor spelers, maar ook voor de staf. Er wordt dagelijks keihard gewerkt om zo snel mogelijk de nieuwe ideeën erin te slijpen.”

Strand Larsen
Over mogelijke transfers is Fledderus uitgesproken. Met name aan Jorgen Strand Larsen wordt getrokken, zo vertelt de TD. “We hebben twee keer een officieel bod ontvangen van Bologna en ook Middlesbrough heeft twee serieuze biedingen gedaan. We hebben aan het eind van het afgelopen seizoen met Jorgen en zijn zaakwaarnemer een bedrag afgesproken waarvoor hij deze zomer mocht vertrekken. Die transfersom gold tot aan de wedstrijd tegen Osasuna en is niet op tafel gekomen. Nu gaan we met Jorgen in gesprek om te kijken of we hem langer aan FC Groningen kunnen binden en willen we zijn contract opwaarderen om te laten zien en te benadrukken dat hij van grote waarde is voor de ploeg. Wij hebben sportieve ambities en wij denken dat Jorgen een belangrijke schakel is in het realiseren van onze doelstellingen.”

Uitgaande transfers
Daarnaast is het goed denkbaar dat er dit window nog spelers vertrekken, die minder perspectief op speeltijd gaan krijgen. Fledderus: “Het wordt daarom in meerdere opzichten nog een spannende maand. We zijn natuurlijk ook reuze benieuwd hoe we zondag tegen FC Volendam voor de dag komen. En dan spelen op de achtergrond nog tot 1 september transferzaken. Een drukke, maar ook zeer interessante periode. We gaan zien hoe dit alles zich gaat ontwikkelen.”

Bekijk hier het volledige interview met Mark-Jan Fledderus aan de vooravond van de start van het nieuwe Eredivisieseizoen.

Laatste nieuws