string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Femi uiterlijk komend weekend in Nederland.

Maandag 25 augustus 2008 om 16:08

Waar Sepp De Roover na zijn Olympische avontuur maandagmiddag al weer was teruggekeerd in Euroborg, laat de komst van Oluwafemi Ajilore nog even op zich wachten. Volgende week vliegen mogelijk opnieuw zes internationals uit.

Technisch manager Henk Veldmate onderhield tijdens de Spelen contact met Femi, die met Nigeria een zilveren Olympische medaille veroverde. “Ik heb veel contact met hem gehad, waarbij het initiatief zeker niet alleen van mijn kant kwam. Hij was zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen tijdens de voorbereidingen en is zelf ook zeer bereidwillig zo snel mogelijk naar Nederland toe te komen.”
“Helaas is hij in zijn situatie afhankelijk van de Nigeriaanse voetbalbond en inmiddels ook de politiek in zijn vaderland. Komende vrijdag worden alle Olympische medaillewinnaars namelijk door de president van zijn land gehuldigd. Als hij daarbij aanwezig zal zijn, kan hij dus komend weekend pas naar Nederland komen. We zoeken samen naar de beste oplossing.”
Internationals
Op het moment dat Femi net is teruggekeerd, vertrekt juist weer een handvol internationals naar diverse buitenlanden. Zo vertrek Evgeniy Levchenko op 1 september naar Oekraïne voor de WK-kwalificatiewedstrijden Oekraïne-Belarus (zaterdag 6 september in Lviv) en Kazachstan-Oekraïne (woensdag 10 september in Alma-Ata).
Marcus Berg en Andreas Granqvist horen dinsdag of ze tot de selectie behoren van Zweden voor de WK-kwalificatieduels Albanië-Zweden (zaterdag 6 september in Tirana) en Zweden-Hongarije (woensdag 10 september in Solna). Tom Hiariej krijgt vrijdag uitsluitsel of hij tot de selectie behoort voor Jong Oranje dat vrijdag 5 september kwalificatie voor het EK onder-21 kan afdwingen.

Leonard Nienhuis en Mart Dijkstra behoren tot de selectie van Nederland onder-19 dat vrijdag 5 september om 18.00 uur in Veenendaal oefent tegen Schotland. Vier dagen later, speelt de ploeg van bondscoach Wim van Zwam in Shrewsbury Town tegen de leeftijdsgenoten van Engeland.
Tim Matavz, die dit seizoen is verhuurd aan Emmen, speelt donderdag 4 september met Jong Slovenië in Falkirk tegen Jong Schotland en komt vijf dagen later in Velenje in actie met Jong Slovenië uit tegen Jong Finland.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga