FC wint in zeer sfeervol Euroborg.

Zaterdag 25 februari 2023 om 18:34

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 3-0 gewonnen. Bij rust stond het 1-0 door een doelpunt van Johan Hove. Na de pauze maakten Ricardo Pepi en Liam van Gelderen de andere twee goals voor de FC. Jetro Willems debuteerde in een sfeervol en energiek Euroborg.

FC Groningen speelde een energieke eerste helft in Euroborg, aangemoedigd door 20.160 supporters. De ploeg was vanaf het begin veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden. Johan Hove beloonde het overwicht binnen een kwartier voetbal. De Noor ontving een fraaie steekbal van Daleho Irandust en schoot diagonaal raak, 1-0.

De Trots van het Noorden ging nadrukkelijk op zoek naar meer treffers voor de rust. Een combinatie tussen Liam van Gelderen en Irandust kon niet worden afgerond door de Zweed. Elvis Manu kreeg na een half uur spelen een schietkans binnen het strafschopgebied. De aanvaller schoot op keeper Stijn van Gassel.

Ricardo Pepi vond de doelman in de slotfase van de eerste helft twee keer op zijn pad. De spits werd weggestuurd door een mooie pass van Radinio Balker en schoot diagonaal op de keeper. Een minuut later stormde de spits vanaf de andere kant het strafschopgebied in, maar weer stopte Van Gassel. In de blessuretijd kopte Pepi goed naar de hoek, maar weer lag daar Van Gassel.

Het was Excelsior dat direct na rust voor het eerst gevaarlijk werd. Peer Koopmeiners kon op het doel af, maar werd met een schitterende tackle afgestopt door Van Gelderen. De FC liet daarna meteen zien wie er de baas was in Euroborg. Waar Pepi voor rust twee keer tegen de keeper schoot, was het in minuut 50 wel raak. Een goede assist van wederom Irandust – deze keer een lange pass van achteruit – werd koel afgemaakt, 2-0.

Nieuweling Jetro Willems debuteerde na ruim een uur spelen. De back kwam in het veld voor Manu waardoor Isak Määttä een linie doorschoof. Het was de andere back die het duel na 66 minuten in het slot gooide. Liam van Gelderen zette goed door in het strafschopgebied en knalde met links in de kruising, 3-0.

Laros Duarte maakte met nog een kwartier te spelen zijn rentree in Euroborg. Ook Thom van Bergen en Damil Dankerlui kwamen in het veld. Het team werd de wedstrijd uitgeleid door de aanmoedigingen vanaf de Noordtribune. De sfeer in het stadion was fantastisch. Scheidsrechter Danny Makkelie floot na ruim 90 minuten spelen af, waarna een groot gejuich vanaf de tribunes rolde. Tot ver na het laatste fluitsignaal ging het gezang door. Het gevoel van de overwinning. Het team, onze supporters en onze vrijwilligers. We hebben er samen zo lang op moeten wachten, maar wat een heerlijk gevoel.