string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC versterkt zich met Ekong, Adorjan en Chery.

Dinsdag 23 juli 2013 om 15:31

FC Groningen heeft zich in één klap versterkt met drie nieuwe spelers. De club presenteerde dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in Euroborg William Troost-Ekong, Krisztian Adorjan en Tjaronn Chery. Die laatste werd dinsdagochtend per direct overgenomen van ADO Den Haag. Ekong en Adorjan trainden al langer mee bij FC Groningen.

De 19-jarige Ekong tekende in Euroborg een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie aan de zijde van FC Groningen voor nog eens twee jaar. De centrale verdediger komt transfervrij over van Tottenham Hotspur. Ekong, die in september 2011 deel uitmaakte van de selectie van Oranje onder-19 en via Fulham het meest recent voor de reserves van de Spurs uitkwam, verdiende zijn contract door middel van een stageperiode bij de Trots van het Noorden. Voor zijn vertrek op 14-jarige leeftijd naar Engeland speelde de in Haarlem geboren Troost-Ekong, zoon van een Nigeriaanse vader en Nederlandse moeder, voor de amateurclub SV Overbos uit Hoofddorp.
Ook de 20-jarige Adorjan heeft een stageperiode in Groningen achter de rug en kent zijn opleiding eveneens voor een groot deel bij een Engelse topclub, namelijk Liverpool FC. De aanvallende middenvelder van Hongaarse komaf wordt komend seizoen gehuurd van Liverpool, waarbij FC Groningen een optie tot koop heeft bedongen. FC Groningen kan de Hongaarse jeugdinternational tot 1 april 2014 voor een vastgesteld bedrag definitief overnemen van de Britse topclub. Adorjan speelde voor Liverpool onder-21. Hij maakte sinds 2009 deel uit van de opleiding van de Engelsen en is afkomstig van MTK Boedapest. In de zomer van 2012 maakte Adorjan zijn officieuze debuut voor de Engelsen, in een tweetal oefenwedstrijden. Vorig seizoen scoorde hij twaalf doelpunten in 31 wedstrijden bij de reserves van Liverpool.
Dinsdagochtend bereikte FC Groningen overeenstemming met ADO Den Haag over het aantrekken van Tjaronn Chery. De 25-jarige creatieve middenvelder wordt komend seizoen nog gehuurd van de club uit de residentiestad, waarbij de Trots van het Noorden na dit seizoen een verplichte optie tot koop heeft.
Chery werd dinsdagochtend direct medisch gekeurd en hij sloot  – nadat er definitief overeenstemming met ADO Den Haag was bereikt over de voorwaarden – kort na het begin van de ochtendtraining van de eerste selectie in Haren aan bij de groep van hoofdtrainer Erwin van de Looi.
De in Den Haag geboren Chery doorliep, nadat hij voor v.v. UDI-Enschede had gespeeld, de jeugdopleiding van Twente. Hij kwam tot één officiële wedstrijd in het eerste elftal van de Tukkers. Daarna werd hij verhuurd aan respectievelijk Cambuur in Leeuwarden en RBC Roosendaal. In 2010 kwam Chery onder contract te staan bij FC Emmen. Na één seizoen met 34 wedstrijden en tien doelpunten contracteerde ADO Den Haag hem in 2011. In de afgelopen twee seizoenen speelde Chery 74 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag waarin hij dertien keer scoorde.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’