FC verliest van Werder Bremen: 4-0.

Zaterdag 29 augustus 2020 om 16:57

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 4-0 van Werder Bremen verloren. Alle goals werden in de eerste helft gemaakt door de Duitse Bundesligaclub. FC’er Gabriel Gudmundsson moest al vroeg in de wedstrijd geblesseerd naar de kant.

Gabriel Gudmundsson moest na een paar minuten spelen met een brancard van het veld. De Zweed bleef bij een verdedigende tackle met zijn voet in het veld haken en raakte daardoor geblesseerd. Op het moment dat Gudmundsson langs de kant werd verzorgd en vervanger Amir Absalem zich klaarmaakte voor zijn invalbeurt, sloeg Werder Bremen voor het eerst toe. Josh Sargent nam een lage voorzet in het strafschopgebied aan en schoot uit de draai binnen, 1-0.

De Bundesligaclub maakte al snel de 2-0. Een hoge bal vanuit het middenveld viel na een kwartier spelen over de verdediging heen en kon door Johannes Eggestein achter doelman Sergio Padt worden geschoten. Tien minuten later maakte Leonardo Bittencourt er 3-0 van. Padt redde nog knap op een schot van Eggestein, maar de rebound was voor de middenvelder van Bremen die van dichtbij scoorde. Nederlander Tahith Chong maakte er voor rust nog 4-0 van. Na balverlies in de Groningse verdediging pikte de jeugdinternational van Oranje de bal op en schoot vanaf randje strafschopgebied raak, 4-0.

Na de pauze kwam de FC een stuk beter uit de startblokken en zette de tegenstander vroeg onder druk. Romano Postema stuitte na een precieze steekbal van Ramon Pascal Lundqvist op de keeper. Invaller Sam Schreck speelde zichzelf na een uur spelen goed vrij en schoot langs doelman Jiri Pavlenka. De inzet van de Duitse FC-middenvelder ging tegen de paal. Azor Matusiwa kopte vlak daarna net over het doel vanuit een corner.

Lundqvist testte de kwaliteiten van de keeper twintig minuten voor tijd met een vlammend schot van buiten het strafschopgebied. De Zweed zag de bal richting kruising vliegen, maar zijn schot werd uit het doel gebokst door Pavlenka.

Beide ploegen kwamen in het laatste kwartier niet meer tot echt grote kansen. Volgende week zondag, 6 september, speelt de Trots van het Noorden de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Bundesligaclub Arminia Bielefeld is te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion, aftrap 14.30 uur.

Opstelling FC Groningen: Padt, Dankerlui, Itakura, Dammers (72’ Van Hintum), Gudmundsson (11’ Absalem), Matusiwa, Van Kaam, Lundqvist (80’ Van de Looi), Hrustic (55’ Schreck), Postema, El Hankouri (83’ Balk).