FC-veiling gigantisch succes: ‘Zeer trots en blij’

9 juli 2020 / vandaag

Direct na de start van de actie ‘Laat ons weer eens juichen’ kwamen diverse supporters in beweging met het opzetten van vele verschillende initiatieven. Sjoerd-Jan Gispen, bestuurslid van de Supportersvereniging en Niels Hilboesen kwamen beide op het idee om een veiling voor de club te organiseren. Het tweetal bundelde de krachten en de veiling werd een gigantisch succes. Gisteravond (woensdag 8 juli) liep de online veiling af en stond aan het einde het astronomische bedrag van €19.823 euro op de teller. Het bedrag wordt volledig gedoneerd aan de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. 

Een korte nacht later staat de glimlach nog steeds groot op het gezicht van Sjoerd-Jan Gispen. “Het is waanzinnig, een gigantisch succes,” vertelt Gispen (links op de foto). “We hadden vooraf ingeschat dat we met zo`n 150 kavels ongeveer 10.000 euro konden ophalen, 15.000 zou helemaal geweldig zijn. Maar het werd in totaal € 19.823. Een bedrag dat we nooit hadden durven dromen. We zijn ongelooflijk trots en blij.”
 
FC-memorabilia
De twee organisatoren van de veiling kregen vanuit hun netwerk schitterende en unieke kavels aangeboden. Verzamelaars van FC-memorabilia keken hun ogen uit. Van gesigneerde shirts tot de schoenen van Arjen Robben en Virgil van Dijk tot aan een gouden speldje van FC Groningen uit 1981 of oude bijzondere vaantjes. Maar ook gasttrainingen van FC-trainers of een professionele videoanalyse van je eigen team. Op de bijna 150 kavels die beschikbaar waren, werden liefst 1610 biedingen gedaan.
 
“Van sommige kavels zoals de schoenen van Robben of Van Dijk hadden we wel verwacht dat ze een mooi bedrag zouden opleveren, maar bij sommige andere items is dat altijd weer een vraagteken. Hoe mooi het verhaal erachter ook is. We zijn ongelooflijk blij hoe het allemaal is gelopen, stonden na één weekend al op het bedrag dat we voor ogen hadden en het totaalbedrag heeft uiteindelijk onze verwachtingen ver overtroffen.”
 
Team effort
Gispen en Hilboesen beleefden de laatste uren van de veiling in het bijzijn van een groep vrienden en FC-supporters in een kroeg in Groningen. “Dat was supertof. Niels en ik zijn de organisatoren, hebben er heel veel werk in zitten, maar dit is echt een team effort. We hebben hulp gehad van zoveel mensen. Onlineveilingmeester dat vrij van kosten de veiling heeft gehost, Allure Energie dat met het idee voor bubble-voetbal kwam. Dit initiatief is door zoveel mensen omarmt waardoor we bizar mooie kavels ontvingen om te veilen. Met hulp van supporters, sponsors, betrokkenen en ook FC Groningen zelf. Daarna heeft social media heeft haar werk gedaan, waarbij ook partijen als RTV Noord en de club een fantastische bijdrage hebben gehad.”
 
Juist in de afgelopen maanden wordt duidelijk hoe groot FC Groningen daadwerkelijk is en wat de Trots van het Noorden voor zoveel duizenden supporters betekent. “De supporters snakken er naar om het team weer te zien. Maar FC Groningen is zoveel meer dan dat, we willen vooral weer samen zijn, supporters onder elkaar. Het wij-gevoel is op dit moment zoveel groter dan bijvoorbeeld afgelopen seizoen. Dat is prachtig om te zien en hebben we bij het organiseren van deze veiling ook weer gemerkt.”

Fotocredit: Stefan Bleeker

image1
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws