string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC trapt voorbereiding af in kletsnat Loppersum, bekijk de samenvatting.

Vrijdag 24 juni 2022 om 21:48

De bal rolt. FC Groningen speelde vrijdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het Eredivisie-seizoen 2022/2023. SC Loppersum was op het sportpark in Loppersum de tegenstander. Het duel werd in drie teams afgewerkt waarbij elk team een half uur zou spelen zodat alle beschikbare spelers van de A-selectie – aangevuld met spelers uit de Opleiding – minuten konden maken. Na 70 minuten werd de wedstrijd afgefloten vanwege de grote hoeveelheid regenwater dat het veld onbespeelbaar had gemaakt. De stand was op dat moment 0-5 in het voordeel van FC Groningen. 

20220624LOPPERSUMGRONINGEN007

De eerste trainingsweek begon met enkele dagen in het teken van fysieke testen, vanaf dinsdag werd er op het veld getraind en werd vrijdagavond afgesloten met een oefenwedstrijd tegen SC Loppersum. Zo`n 1.850 FC-supporters waren op het duel afgekomen en maakten kennis met de vernieuwde selectie en technische staf onder leiding van hoofdtrainer Frank Wormuth.
 
In de eerste 30 minuten maakten Radinio Balker, Joey Pelupessy en Ragnar Oratmangoen hun officieuze debuut voor de club. Het eerste FC-doelpunt van de voorbereiding werd gemaakt door Cyril Ngonge op aangeven van Yahya Kalley. Na een half uur spelen werd het gehele team gewisseld bij een tussenstand van 0-3. De overige goals werden gemaakt door Ramon Pascal Lundqvist (assist Luciano Valente) en Michael de Leeuw (assist Balker).

20220624LOPPERSUMGRONINGEN008

In het tweede half uur trokken Michael Verrips, Liam van Gelderen en Nordin Musampa voor het eerst het FC-shirt aan in wedstrijdverband. Spits Romano Postema scoorde binnen zeven minuten twee keer. De eerste via een omhaal, zijn tweede na een strakke voorzet van Patrick Joosten. De eerste hevige buien trokken op dat moment al over Loppersum.
 
In het laatste deel van de wedstrijd konden voornamelijk de spelers die dit seizoen uitkomen in de Opleiding van FC Groningen de voetbalkunsten laten zien aan de aanwezige supporters. In de wisselperiode tussen het tweede en derde team dat in actie kwam, was het nog harder gaan regenen. Het water maakte het veld in Loppersum loodzwaar en zo bleek later onbespeelbaar. Daarom werd besloten het duel na 70 minuten spelen af te blazen. Jammer voor de spelers op het veld, de supporters langs de zijlijn, die al met al kunnen terugkijken op een sfeervolle avond. Na afloop werd ruim de tijd genomen voor foto's en handtekeningen. 
 
Opstelling eerste 30 minuten: Leeuwenburgh; Dankerlui, Kasanwirjo, Balker, Kalley; Pelupessy, Lundqvist, Valente; Oratmangoen, De Leeuw, Ngonge.
 
Opstelling tweede 30 minuten: Verrips, Van Gelderen, Te Wierik, Sverko, Musampa; Duarte, Matuta, Irandust; Joosten, Postema, Slor.
 
Opstelling derde 30 minuten (na 10 minuten afgefloten): De Boer, J van Kaam, Blokzijl, Dammers, Talo; Schreuders, Schreck, Potma; Schraven, De Jonge, Lourens.

20220624LOPPERSUMGRONINGEN068
20220624LOPPERSUMGRONINGEN039

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht naar zondagmiddag vanwege bekerduel

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

5 dagen geleden

Druk programma op Corpus zaterdag, onder-21 thuis tegen Feyenoord