string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

FC trapt Eredivisie-seizoen in Euroborg af tegen NAC.

Woensdag 19 juni 2024 om 09:30

De KNVB heeft vanmorgen, woensdag 19 juni 2024, het concept competitieprogramma voor het seizoen 2024/2025 bekend gemaakt. FC Groningen trapt het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen NAC. Beide ploegen promoveerden afgelopen voetbaljaargang en treffen elkaar op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur in Euroborg.

De clubs komen later vanmiddag in Zeist bij elkaar om het concept competitieprogramma te bespreken. Naar verwachting volgt het definitieve competitieprogramma begin volgende week. In het concept competitieprogramma zijn de eerste 14 speelrondes tot en met eind november 2024 voorzien van een aanvangstijdstip.

Wijzigingen in het speelschema
Eind augustus wordt gekeken of het Eredivisieprogramma moet worden afgestemd op het programma van de deelnemers aan Europees voetbal. Clubs die mogelijk Europese play-offs spelen hebben de mogelijkheid om de competitiewedstrijd tussen hun twee play-off-duels te verplaatsen naar midweeks in september. Begin september worden vervolgens waar nodig de wedstrijden in de speelrondes 5 tot en met 14 in speeldag en/of aanvangstijd aangepast en worden de wedstrijden in de speelrondes 15 tot en met 21 ingepland op dag en aanvangstijd. Voor speelrondes 22 tot en met 32 gebeurt dit eind december.

FC Groningen begint de competitie zogezegd op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur thuis tegen NAC Breda. Een week later (op zaterdag 17 augustus gaat de Trots van het Noorden bezoek bij RKC Waalwijk. In de eerste veertien speelrondes zijn ook de thuisduels met AZ, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Utrecht, Sparta Rotterdam en Willem II ingepland. Bekijk het gehele concept competitieprogramma via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met Luciano Valente

1 dag geleden

Oud-voorzitter Jaap van der Linde overleden

2 dagen geleden

Open Dag FC Groningen op zaterdag 3 augustus