FC ten koste van Rijnsburgse Boys naar volgende bekerronde.

Woensdag 01 november 2023 om 22:00

FC Groningen heeft de volgende ronde bereikt in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Woensdagavond werd Rijnsburgse Boys met 0-1 geklopt. De ruststand op Sportpark Middelmors was 0-0. Voor de Trots van het Noorden scoorde Marvin Peersman.

FC Groningen moest het in Rijnsburg doen zonder Dick Lukkien op de bank. De hoofdtrainer had de afgelopen dagen al kaakklachten en op de wedstrijddag waren die zodanig toegenomen dat Lukkien er acuut aan geholpen diende te worden. Hij moest derhalve de coaching overdragen aan assistent Marcel Groninger. Voor vertrek naar Rijnsburg had Lukkien samen met zijn staf nog wel de opstelling in elkaar gezet. Naast Thijmen Blokzijl en Laros Duarte bleek op de wedstrijddag ook Marco Rente niet inzetbaar. De Duitser werd op rechtsback vervangen door Liam van Gelderen. Daarnaast kreeg Luciano Valente op links de voorkeur boven Isak Määttä. Voorin koos de staf voor het Groningse talentenduo Romano Postema en Thom van Bergen als spitsen.

Beslissing
De beslissing op het mooie Sportpark Middelmors, met zo’n tweeduizend toeschouwers, viel na rust. Twintig minuten voor tijd kopte Marvin Peersman een corner binnen bij de tweede paal. FC Groningen kreeg daarna kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 0-1.